Δεν βλέπεις κάθε μέρα να βγαίνει προς πώληση ένα σύγχρονο αγωνιστικό του WRC, γι’αυτό και η συγκεκριμένη δημοπρασία είναι ιδιαίτερη για αγωνιζόμενους, ομάδες ή και συλλέκτες.

Σύμφωνα με ισπανική μέσο, με το εν λόγω Citroen C3 WRC έτρεξε ο Sebastien Ogier στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rally του 2019, με την δημοπρασία να είναι κλειστή, και για να κάνει bid κάποιος θα πρέπει να έχει λάβει ειδική πρόσκληση από τη Citroen.

Ο Ogier κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα του 2019, παίρνοντας τρεις νίκες, ενώ και η Citroen τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Στο τέλος εκείνης της χρονιάς η γαλλική εταιρία αποχώρησε από το WRC ως εργοστασιακή συμμετοχή, με τον Ogier να πηγαίνει στην Toyota.

Σύμφωνα με την αγγελία, το εν λόγω αγωνιστικό έχει αριθμό πλαισίου #20, και το 2020 χρησιμοποιήθηκε από την Pirelli ως αυτοκίνητο δοκιμών για την εξέλιξη των ελαστικών, τα οποία προμηθεύει η ιταλική εταιρία από φέτος σε όλα τα αγωνιστικά του WRC, με τους Andreas Mikkelsen και Petter Solberg να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Το το εν λόγω Citroen C3 WRC έχει “γράψει” 1.000 αγωνιστικά χλμ, και στα 4.000 χλμ. ο κινητήρας και άλλα μηχανικά μέρη θα χρειαστούν ανακατασκευή.