Πατέρας και γιος Solberg μιλάνε για τον αποχαιρετιστήριο αγώνα του πρώτου στο Ράλι Ουαλίας

Σχετικά άρθρα

Ο Petter Solberg έχει ανακοινώσει ότι μετά την ολοκλήρωση του Ράλι Ουαλίας, που θα διεξαχθεί από 3 έως 6 Οκτωβρίου, θα αποσυρθεί επίσημα από την ενεργό δράση, δίνοντας -άτυπα- την σκυτάλη στον γιο του, Oliver Solberg.

Ο mr. Hollywood, όπως και ο 18-χρονος γιος του θα τρέξουν αμφότεροι με ένα Polo GTI R5, προετοιμασμένο από την Volkswagen Motorsport, έχοντας την υποστήριξη και της Monster Energy.

Ο 44-χρονος Νορβηγός, παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC το 2003 και του Rallycross το 2014 και το 2015, έχει ανέβει 4 φορές στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου του αγώνα της Ουαλίας, ενώ για τον Oliver αυτή θα είναι η πρώτη φορά σε αγώνα του WRC. Ο Oliver έκλεισε τα 18 του χρόνια στις 23 Σεπτεμβρίου και πριν τον αγώνα πέρασε εξετάσεις οδήγησης στη Σουηδία, παρότι ήδη έχει αποδείξει ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των αγώνων rally.

Στο δεξί κάθισμα του Petter Solberg θα κάτσει ο γνώριμος του Phil Mills, με τον οποίο κατέκτησαν τον τίτλο και 13 νίκες στο WRC, ενώ συνοδηγός του Oliver θα είναι ο 23-χρονος Aaron Johnston. Αυτή είναι ίσως η μοναδική φορά στην ιστορία του WRC, όπου πατέρας και γιος θα τρέξουν στις ίδιες ειδικές ενός αγώνα με ίδιο αυτοκίνητο, κάτι που θα αποτελέσει έναν επιπλέον πόλο έλξης για τους φίλους του.

Πατέρας και γιος, γνωρίζουν αρκετά καλά το Polo GTI R5, καθώς ο Petter έτρεξε στο περσινό Ράλι Καταλονίας πραγματοποιώντας το παγκόσμιο ντεμπούτο του αυτοκινήτου, ενώ ο Oliver συμμετέχει με αυτό σε αγώνες στη Βόρεια Ευρώπη και κερδίζοντας τη κατηγορία του στο Ράλι Λετονίας, πριν δύο εβδομάδες, που προσμετρούσε στο ERC, έγινε ο νεότερος οδηγός που κερδίζει διεθνή αγώνα της FIA.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WRC: Ο Ogier νικητής στο Rally Κροατίας

Ο Sebastien Ogier άρπαξε την νίκη στο Rally Κροατίας, αφού κατάφερε σήμερα από την τρίτη θέση να ανέβει στην πρώτη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...