Ο Horacio Pagani και οι μηχανικοί του παρουσίασαν την “ανοιχτή” έκδοση της Huayra στην έκθεση της Γενεύης του 2017, και όπως ξέρεις πρόκειται για ακόμα ένα τρομερό αριστούργημα της ιταλικής φίρμας.

Η Huayra Roadster δεν είναι μόνο η «ανοιχτή» έκδοση του αυτοκινήτου, καθώς σύμφωνα με την εταιρεία πολλά έχουν αλλάξει κάτω από το σώμα της. Το βάρος της είναι 6% μικρότερο από την coupe, κάτι που σημαίνει ότι έχει χάσει 80 κιλά, φτάνοντας πλέον τα μόλις 1.280, εξαιτίας της χρήση υλικών carbo-titanium και carbo-triax HP52 στο μόνοκοκ σασί της, κάτι που αυξάνει και την στιβαρότητα, παρά την ανοιχτή οροφή της.

Η Pagani θα κατασκευάσει μόλις 100 αυτοκίνητα, όλα εκ των οποίων έχουν ήδη πουληθεί, στην τιμή των 2.280.000 ευρώ, χωρίς φόρους και η συγκεκριμένη είναι η πρώτη που βγήκε από το εργοστάσιο στη Modena της Ιταλίας.

Βρίσκεται προς πώληση από την αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων στο Seven Car Lounge, στο Riyadh της Σαουδικής Αραβίας, με το αυτοκίνητο να μην έχει “γράψει” χλμ. εκτός εργοστασίου. Η αντιπροσωπεία δεν αναφέρει το ποσό που θέλει για να αποχωριστεί το ιταλικό ανοιχτό hypercar, αλλά προσωπικά δεν περιμένω να είναι μικρότερο των €3 εκατ.