Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Waldow Performance εξειδικεύεται σε αναβαθμίσεις μοντέλων της Renault και στην προκειμένη περίπτωση ασχολείται με το νέο Alpine A110. Ο οίκος ονομάζει το project WP300 και βελτιώνει το γαλλικό sport μοντέλο τόσο οπτικά όσο και μηχανικά.

Όπως ξέρεις, το A110 διαθέτει έναν κεντρικά τοποθετημένο 1.800αρη turbo κινητήρα, απόδοσης 252 ίππων με 320 Nm ροπής. Με τις παρεμβάσεις της Waldow Performance, όμως, η απόδοση του αγγίζει τα 300 άλογα. Μπορεί να μην φαίνονται πολλά, αλλά χάρη στην αλουμινένια πλατφόρμα και το αλουμινένιο σώμα, το βάρος του A110 αγγίζει τα μόλις 1.080 κιλά.

Παρότι η εταιρία δεν δίνει νούμερα επιδόσεων με το πακέτο, το εργοστασιακό μοντέλο κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Αισθητικά, ο οίκος τοποθετεί νέα εμπρός splitter, νέα πίσω αεροτομή και απόληξη της εξάτμισης εξ’ολοκλήρου φτιαγμένα από carbon. Ακόμα, τοποθετεί ένα full roll-cage στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ενώ τέλος το αυτοκίνητο πατάει σε coilover ανάρτηση της KW, με τα νέα ελατήρια να χαμηλώνουν την απόσταση από το έδαφος.