Τρία χρόνια μετά την παρουσίαση της τέταρτης γενιάς του Prius, η Toyota μας δείχνει σήμερα την ελαφρώς ανανεωμένη έκδοση του, καθώς και την -προαιρετική- προσθήκη ηλεκτρικού συστήματος τετρακίνησης. Το αυτοκίνητο κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση του Los Angeles, που άνοιξε τις πύλες του σήμερα, ενώ θα ακολουθήσει η έκθεση των Βρυξελλών στις 18 Ιανουαρίου, όπου θα κάνει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση, οι αλλαγές του Prius facelift είναι μικρές και σκοπό έχουν να το κάνουν λιγότερο αιχμηρό και εκκεντρικό. Έτσι, η τελευταία εξέλιξη του styling του Prius δίνει στο αυτοκίνητο μια πιο καθαρή εμφάνιση, με τα νέα εμπρός φωτιστικά σώματα να διαθέτουν νέα LED στοιχεία δύο διόδων, που δίνουν ένα ευρύτερο πεδίο φωτισμού. Επανασχεδιασμένος είναι και ο εμπρός προφυλακτήρας, ο οποίος διαθέτει μια συνεκτική, ρέουσα γραμμή χαμηλά παράγοντας μια πιο δυναμική σιλουέτα.


Ακολούθως και στο πίσω μέρος υπάρχουν εντελώς νέα φωτιστικά σώματα, που τονίζουν το χαμηλό κέντρο βάρους του αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα ενισχύεται από ένα νέο ανεστραμμένο τραπεζοειδές σχήμα που είναι ενσωματωμένο στο κάλυμμα του χώρου αποσκευών γύρω από την πινακίδα κυκλοφορίας. Οι αλλαγές του 2019 περιλαμβάνουν την προσθήκη δύο καινούργιων χρωμάτων, το κόκκινο (emotional red) και το μπλε (aqua breeze), ένα νέο σχέδιο ζάντας αλουμινίου 17 ιντσών και ένα νέο σκούρο γκρι φινίρισμα για τις ζάντες 15 ιντσών.

Περνώντας στα μηχανικά, η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η προσθήκη του ηλεκτρικού συστήματος τετρακίνησης Hybrid AWD-i, το οποίο όμως είναι διαθέσιμο εδώ και περίπου δύο χρόνια στην Ιαπωνία. Το σύστημα διαθέτει ένα επιπλέον ηλεκτρικό μοτέρ υψηλής ροπής που κινεί τον πίσω άξονα με ταχύτητες έως 70 χλμ/ώρα, όταν απαιτείται.

Ο ηλεκτροκινητήρας παίρνει ενέργεια από μια νέα μπαταρία νικελίου-μετάλλου υδριδίων, η οποία έχει σχεδιαστεί να έχει εξαιρετική απόδοση σε ψυχρές συνθήκες. Η συγκεκριμένη μπαταρία τοποθετείται κάτω από τα πίσω καθίσματα και δεν επηρεάζει καθόλου την καμπίνα, ούτε τον χώρο αποσκευών, ο οποίος με την αναδίπλωση των καθισμάτων φτάνει μέχρι τα 1.854 λίτρα.