Μετά την κοινή δήλωση των Renault-Nissan-Mitsubishi για το μέλλον της συμμαχίας, οι επικεφαλής των διοικητικών συμβουλίων των εταιριών συναντήθηκαν στο Άμστερνταμ και αποφάσισαν η συμμαχία να διοικείται από ένα σχήμα που θα αποτελείται από τους CEO και των τριών εταιρειών.

Μετά το σκάνδαλο του Carlos Ghosn, η Nissan και η Mitsubishi απέλυσαν τον Γαλλολιβανέζο manager από την θέση του προέδρου, που κατείχε και στις δύο εταιρίες. Αντιθέτως, η Renault δεν έχει προβεί σε κάποια αντίστοιχη κίνηση, απλά έχει ανακοινώσει ότι προσωρινός CEO της είναι ο Thierry Bollore.

Σκοπός της παραπάνω συνάντησης ήταν να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση για το ποιος θα διοικεί, με την Renault να είχε κάνει γνωστή από την αρχή την πρόθεση της αυτός να είναι ο Thierry Bollore. Αυτό δεν έγινε ποτέ δεκτό από τη Nissan, με τον CEO της, Hiroto Saikawa, να προτείνει και να επιμένει για κοινό σχήμα. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ο Saikawa ήταν που είχε τονίσει ότι η βασική αιτία του σκανδάλου ήταν η εξουσία που είχε ο Ghosn.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Saikawa δήλωσε ότι ήταν μια πολύ καλή και εποικοδομητική συνάντηση και όλοι συμφώνησαν για την από κοινού διοίκηση της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi. Ο CEO της Mitsubishi, Osamu Masuko, δήλωσε ότι ήταν πρέπει να επανέλθει η ηρεμία και η κανονικότητα, τονίζοντας παράλληλα πως η συγκέντρωση διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα, ενώ οι τρεις CEO συμφώνησαν να συναντώνται πιο συχνά.

Τέλος, οι τρεις CEO έστειλαν μια επιστολή στους εκατοντάδες δεκάδες εργαζόμενους τους, στην οποία αναφέρουν πως η συμμαχία δεν είναι μια εθνική εταιρία και γι’αυτό θα διοικείται από όλη την ομάδα.