Σύμφωνα με το νέο πενταετές πλάνο της Alfa Romeo για το 2018-2022, η ιταλική μάρκα ετοιμάζει ένα μικρότερο SUV από την Stelvio προκειμένου να το τοποθετήσει απέναντι από τα Audi Q3, BMW X1 και τα υπόλοιπα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορία. Το μικρό SUV αναμένεται στην αγορά στα τέλη του 2020, συμβάλλοντας στην επίτευξη του στόχου των 400.000 πωλήσεων ετησίως έως το 2022.

Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι το αυτοκίνητο θα βασιστεί σε μια μικρότερη έκδοση της πλατφόρμας Giorgio, αλλά σύμφωνα με πηγή από την Γαλλία, ο νέος CEO της FCA, Mike Manley, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τα ιταλικά συνδικάτα στο Τορίνο ότι τελικά το νέο baby-SUV της Alfa Romeo θα βασίζεται στην πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το Jeep Renegade.

Αυτή ονομάζεται Small Wide 4×4, ενώ το Jeep Compass χρησιμοποιεί την ίδια σε επιμηκυμένη έκδοση (Smal Wide 4×4 LWB). Αν και ακόμα τίποτα δεν είναι επίσημο, προσωπικά διατηρώ κάποιες μικρές επιφυλάξεις, χωρίς φυσικά να το αποκλείω, καθώς είναι μια απολύτως λογική κίνηση.

Αν τελικά ισχύει η συγκεκριμένη πληροφορία, με τη χρήση της συγκεκριμένης πλατφόρμας, αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο της Alfa Romeo είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κινείται με τα ίδια μηχανικά σύνολα του αμερικάνικου μοντέλου, δηλαδή του νέου 1.300άρη FireFly κινητήρα, απόδοσης 150 και 180 ίππων, ο οποίος θα κάνει χρήση και υβριδισμού, Τέλος, θα διαθέτει και συστήματα που θα υποστηρίζουν αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 3.