Στις 24 του Ιούνη, η Volkswagen σημείωσε νέο απόλυτο ρεκόρ στο Pikes Peak, με το ηλεκτρικό αγωνιστικό I.D. R Pikes Peak να ολοκληρώνει την ανάβαση σε χρόνο 7 λεπτών και 57,148 δευτ. Μερικές εβδομάδες αργότερα, έκανε ρεκόρ ηλεκτρικού οχήματος και στην ανάβαση του Goodwood Festival of Speed και τώρα η γερμανική εταιρία φέρεται να θέλει να κάνει ρεκόρ και στο Nurburgring Nordschleife.

Αυτό ισχυρίζεται βρετανική πηγή, που αναφέρει ότι η Volkswagen Motorsport έχει κλείσει την γερμανική πίστα για αποκλειστική χρήση μέσα στον Μάιο του 2019. Το ρεκόρ του ταχύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο Nurburgring το έχει το Nio EP9, όπου τον Μάιο του 2017 είχε ολοκληρώσει έναν γύρο στην πίστα σε χρόνο 6:45.90, ενώ το ταχύτερο όχημα που έχει “γυρίσει” στην εν λόγω πίστα είναι η αγωνιστική Porsche 919 Hybrid Evo, με χρόνο 5 λεπτών και 19,55 δευτ.

Σύμφωνα με προσομοιώσεις, το VW I.D. R Pikes Peak φέρεται να μπορεί να κάνει έναν γύρο κάτω από τα 5:30 λεπτά, κάτι που δίνει ελπίδες στην εταιρία για κάτι πολύ καλό.

Να θυμίσω, το I.D. R Pikes Peak. αποδίδει 680 άλογα (500 kW) και 650 Nm ροπή. Το βάρος του αγωνιστικού είναι 1.100 κιλά, χάρη στην εκτενή χρήση carbon στο μονοκόκ σασί και στο σώμα του. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 2,25 δευτ. Ο σχεδιασμός του I.D. R Pikes Peak φέρνει αρκετά στα LMP1 πρωτότυπα του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής και είναι κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου από carbon.