Πριν περίπου έναν μήνα, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η Volkswagen ετοιμάζει ένα entry-level ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα κοστίζει στην Γερμανία περίπου €18.000. Αρχικά αναφέρθηκε ότι θα είναι crossover, αλλά φαίνεται ότι αυτό -όταν κυκλοφορήσει- δεν θα έχει τέτοιο χαρακτήρα.

Αντ’αυτού, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που έρχονται από πρόσφατη συνέντευξη του αντιπροέδρου Βορείου Αμερικής για το e-mobility και Καινοτομίας της μάρκας, Matthew Renna, το νέο ηλεκτρικό όχημα δεν αποτελεί μέλος της οικογένειας ID. Ο Renna, ο οποίος εργάστηκε στο παρελθόν στην Tesla ως υπεύθυνος προγράμματος, φέρεται να αποκάλυψε ότι το νέο entry-level ηλεκτρικό μοντέλο είναι στην πραγματικότητα μια αναβαθμισμένη έκδοση του e-Up.

Αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο δεν θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα, αλλά θα διαθέτει μια μεγαλύτερη μπαταρία για καλύτερη αυτονομία. Η είδηση αυτή έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της Skoda, ότι στο τέλος του 2018 θα κυκλοφορήσει η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Citigo, κάτι που παράλληλα θα σημάνει την οριστική κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης για το mini μοντέλο της.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις με WLTP πρότυπα, η μπαταρία του e-Up! χωρητικότητας 18,7 kWh δίνει στο e-Up! αυτονομία μόλις 134 χλμ.