Την προηγούμενη εβδομάδα, η VW έδωσε στη δημοσιότητα τον “χάρτη” των νέων μοντέλων που θα παρουσιάσει μέσα στο 2019, και ενώ αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό θα είναι η όγδοη γενιά του Golf, σε περίπου 10 μήνες από σήμερα η γερμανική εταιρία θα λανσάρει στην Ευρώπη και το facelift του Passat.

Αυτό θα αποκτήσει νέες τεχνολογίες, όπως επίσης νέους και αναβαθμισμένους κινητήρες. Ανάμεσα στους νέους κινητήρες θα συναντάμε μια plug-in υβριδική έκδοση που θα διαθέτει μπαταρία 13 kWh, η οποία θα του παρέχει ηλεκτρική αυτονομία 70 χλμ και μέσο όρο εκπομπών CO2 36 γρ/χλμ.

Ο 1.400αρης TSI θα αντικατασταθεί από τον 1.5 TSI Evo, ενώ βελτιώσεις θα δεχτούν και οι diesel κινητήρες. Στιλιστικά το μοντέλο θα αποκτήσει νέους προφυλακτήρες, νέα γρίλια και νέα φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες, με βελτιωμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και νέα διακοσμητικά.

Την ίδια περίοδο, όμως, η Volkswagen θα λανσάρει την αμερικάνικη έκδοση του νέου Passat, το οποίο θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Detroit σε περίπου ένα μήνα από σήμερα. Και ενώ προηγουμένως η Volkswagen είχε δηλώσει ότι το αυτοκίνητο θα είναι ολοκαίνουργιο, δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς το μοντέλο θα είναι στην πραγματικότητα μια πολύ αναβαθμισμένη έκδοση του τρέχοντος Passat.

Το νέο αμερικάνικο Passat θα είναι δομικά και μηχανικά το ίδιο όπως και πριν, με το μεταξόνιο του να παραμένει στα 2.804 χλστ., όπως στο τρέχον Passat, που χρονολογείται από το 2011. Ωστόσο, το νέο μοντέλο θα διαθέτει νέα εμφάνιση, τόσο εξωτερική όσο και στη καμπίνα. Θα αντλεί στοιχεία από το νέο Jetta και θα υπάρχει R-Line πακέτο, το οποίο θα προσθέτει -μεταξύ άλλων- ζάντες 19 ιντσών. Στο εσωτερικό, θα υπάρχει νέα οθόνη 8 ιντσών για το infotainment, με συμβατότητα Android Auto και Apple CarPlay.