Αποσύρεται από το Rallycross ο Mattias Ekstrom

Σχετικά άρθρα

Μετά το τέλος του τελευταίου αγώνα το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Νότια Αφρική, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Rallycross του 2016 και δύο φορές πρωταθλητής DTM (2004 και 2007) ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το πρωτάθλημα Rallycross της FIA, ως πλήρη συμμετοχή.

Ο Ekstrom έτρεξε για πρώτη φορά στο World RX με τη δική του ομάδα, EKS, στα μέσα του 2014, έχοντας άμεσα επιτυχή αποτελέσματα καθώς κέρδισε τον δεύτερο αγώνα που συμμετείχε με το Audi S1. Το 2017 εξασφάλισε την επίσημη υποστήριξη της Audi, αλλά τελικά η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε τον περασμένο Αύγουστο την απόσυρσή της από την EKS, έτσι ώστε να επικεντρωθεί στο DTM και τη Formula E. Εντωμεταξύ, ο 40-χρονος Σουηδός οδηγός ολοκλήρωσε την καριέρα του και στο DTM το καλοκαίρι, ώστε να επικεντρωθεί στο rallycross, όπου τελικά κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση, πίσω από τον Johan Kristoffersson.

O Ekstrom δήλωσε σχετικά:

Είναι πάντα ωραίο να τερματίζεις στο βάθρο, σίγουρα προσπαθήσαμε να κερδίσουμε, αλλά νομίζω ότι φέτος μπορείς να πεις ότι αξίζαμε τη δεύτερη θέση, γιατί ο Johan [Kristoffersson] έκανε πολύ καλή δουλειά. Για μένα ήταν μια πολύ διαφορετική χρονιά γιατί δεν είχα τη σωστή ροή που θα ήθελα να έχω, αλλά αυτό έρχεται όταν προσπαθείς περισσότερο από ό,τι μπορείς να πετύχεις. Εν πάση περιπτώσει, είχα μια καλή σεζόν και μια φανταστική ομάδα που συνεργάστηκε μαζί μου. Πρέπει να πω ότι μου άρεσε, καθώς αυτή ήταν η τελευταία χρονιά στο Rallycross με πλήρες συμμετοχή και είχε ένα ευχάριστο τέλος.

Για να συνεχίσει με εμφανή σημάδια συγκίνησης:

Είχα πέντε φανταστικά χρόνια ως οδηγός εδώ, και νομίζω ότι προς το παρόν είναι καιρός να κλείσω το κεφάλαιο και να αναζητήσω κάποιες άλλες προκλήσεις. Δεν είμαστε ακόμα 100% σίγουροι το τι θα συμβεί με την ομάδα, αλλά μόλις έχουμε κάτι να πούμε, θα το πούμε, αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά δίκαιο να αποχαιρετήσουμε με έναν ωραίο τρόπο.

Τέλος, ο Ekstrom έπλεξε το εγκώμιο του εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή WRC, Sebastien Loeb, λέγοντας:

Αυτό ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου και μου άρεσαν οι πολλές μάχες. Θα έλεγα ότι οι καλύτερες και αγαπημένες μου μάχες ήταν με τον Sebastien [Loeb], επειδή αυτές ήταν οι πιο δίκαιες. Αυτές με τον Petter [Solberg] ήταν ευχάριστες στην αρχή, αλλά μετά έγιναν αρκετά συναισθηματικές, αλλά αυτό είναι μέρος των αγώνων. Σίγουρα είναι ωραίο να βλέπεις όλους τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά όταν ξέρεις ότι είναι για τελευταία φορά είναι ιδιαίτερο.

Πηγήmotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Δυστύχημα σε αγώνα rally στην Ουγγαρία με νεκρούς 4 θεατές

Στο περιθώριο του Rally Esztergom-Nyerges στην Ουγγαρία, το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαρτίου, ο οδηγός ενός αγωνιστικού Skoda Fabia Rally2 έχασε τον έλεγχο με...