H Jaguar Land Rover θα προχωρήσει σε περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας

Σχετικά άρθρα

Δημοσίευμα των The Financial Times θέλει την Jaguar Land Rover να προχωρά σε περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός του 2019. Να σημειωθεί πως η εταιρία απασχολεί περισσότερους από 40.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μέτρο είναι μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης της βρετανικής εταιρείας που ανακοινώθηκε στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη και έχει ως στόχο την επαναφορά της εταιρίας σε θετική τροχιά, μιας και αυτή έχει πληγεί σημαντικά από την πτώση των πωλήσεων diesel οχημάτων στην Ευρώπη, από το Brexit, αλλά και από τις εμπορικές διαμάχες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.

Στόχος του Project Charge, όπως έχει ονομαστεί το σχέδιο, είναι η μείωση του κόστους, με την παράλληλη βελτίωση των ταμειακών ροών της Jaguar Land Rover κατά 2,5 δις λίρες (2,85 εκατ. ευρώ) σε βάθος 18 μηνών.

Η Tata, μητρική εταιρία της JLR, θα εξοικονομήσει πόρους αρχικά μέσω της μείωσης των επενδύσεων της σε μη παραγωγικές δραστηριότητες, ενώ στη πορεία θα στραφεί στην πώληση περιουσιακών στοιχείων της. Παράλληλα εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο η περίπτωση να μεταφερθεί η παραγωγή των αυτοκίνητων στην Ινδία ή στην Κίνα.

Διάβασε επίσης

Η Tata εφαρμόζει σχέδιο αναδιάρθρωσης στις Jaguar και Land Rover

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...