Η Kia, τον περασμένο Σεπτέμβριο, παρουσίασε στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης το Telluride, την έκδοση παραγωγής του Telluride concept, και με το λανσάρισμα του στην αμερικάνικη αγορά να πλησιάζει η κορεάτικη εταιρία δίνει κάποια videos που μας περιγράφουν στοιχεία του μοντέλου.

Όπως ξέρεις, το Telluride πρόκειται για ένα μεγάλο 7-θέσιο SUV, που κατασκευάζεται πάνω σε μια μπροστοκίνητη πλατφόρμα, με τον κινητήρα να είναι τοποθετημένος στον εγκάρσιο άξονα, όπως ακριβώς και στο concept. Διαθέτει τo νέο σύστημα τετρακίνησης της Hyundai και Kia, HTRAC, το οποίο προορίζεται για οχήματα με μπροστινή κίνηση, το οποίο έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του στο νέο Santa Fe.

Το Telluride αποτελεί το “αδερφό” μοντέλο του Hyundai Palisade, και σχεδιαστικά διατήρησε τα περισσότερα στοιχεία σε σχέση με το πρωτότυπο, με την σχεδιαστική γλώσσα του Telluride να περνά αργότερα και στα υπόλοιπα -μικρότερα- SUV της μάρκας.

Στο εσωτερικό φέρει ξύλινα διακοσμητικά, δερμάτινες επενδύσεις, μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, ζάντες 20″, με το Wild West πακέτο να διαθέτει μεταξύ άλλων προστατευτικά προφυλακτήρων, εξωτερική εισαγωγή αέρα, εξωτερική ρεζέρβα, σχάρα οροφής και άλλα.

Η Kia δεν ανακοίνωσε την γκάμα κινητήρων του Telluride, αλλά δηλώνει πως σίγουρα θα συναντάμε έναν V6 κινητήρα κάτω από το καπό. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιό της στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, με τις παραδόσεις του να ξεκινούν από το 2019.