Η Volkswagen εξαγόρασε την WirelessCar, θυγατρική εταιρεία τηλεματικής της Volvo

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen ανακοίνωσε πως προχώρησε στην αγορά της WirelessCar, μιας σουηδικής εταιρείας τηλεματικής WirelessCar, θυγατρικής της Volvo.

Συγκεκριμένα η Volkswagen εξαγόρασε το 75,1% της WirelessCar, με την συμφωνία να ολοκληρώνεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019, προκειμένου να πάρει την έγκριση των αντιμονοπωλιακών αρχών της Ε.Ε.

Η WirelessCar ιδρύθηκε το 1999 και εξαγοράστηκε από την Volvo το 2007. Σήμερα θεωρείται ηγέτης στον τομέα της διασύνδεσης οχημάτων, απασχολώντας 370 υπαλλήλους. Η εταιρία διαθέτει τη δική της τεχνολογική πλατφόρμα, που την χρησιμοποιούν ήδη 3,5 εκατ. οχήματα, ενώ παράλληλα αναπτύσσει και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες, όπως υπηρεσίες χρεώσεων (π.χ. διόδια) αλλά και υπηρεσίες ασφαλείας και έκτακτης ανάγκης (π.χ. απομακρυσμένης διάγνωσης).

Στόχος της Volkswagen είναι να αξιοποιήσει την τεχνολογία διασύνδεσης της WirelessCar ώστε να διασφαλίσει την πλήρη διασύνδεση των μελλοντικών οχημάτων της, παρέχοντας παράλληλα υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στους πελάτης της που θα έχουν πρόσβαση μέσω του Volkswagen Automotive Cloud.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...