Συνεργασία Volkswagen και Microsoft

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen ανακοίνωσε πως συμφώνησε με την Microsoft να συνεργαστούν για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Η συνεργασία ανάμεσα στους δύο κολοσσούς θέλει την τοποθέτηση του συνόλου των διαδικτυακών υπηρεσιών της Volkswagen στην πλατφόρμα cloud της Microsoft.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία φιλοδοξεί να συνδέσει το σύνολο των οχημάτων της στο διαδίκτυο για να προσφέρει μια ευρεία γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών στους οδηγούς. Το συμβόλαιο ανάμεσα στη Volkswagen και τη Microsoft έχει ισχύ πέντε ετών με τη δυνατότητα επέκτασης.

Η Volkswagen θα επενδύσει κάποια εκατομμύρια ευρώ στο έργο που ονομάστηκε Volkswagen Automotive Cloud, το οποίο θα περιλαμβάνει και τη δημιουργία ενός κοινού κέντρου εξέλιξης κοντά στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στην Ουάσιγκτον.

Η Microsoft θα προσφέρει ακόμα μηχανικούς και η Volkswagen θα μετακινήσει κάποιους ανθρώπους από τη Γερμανία στο νέο κέντρο, με το προσωπικό να αυξάνεται στα 300 άτομα. Από το 2020 και μετά, περισσότερα από 5 εκατ. νέα αυτοκίνητα της Volkswagen ετησίως θα είναι πλήρως συνδεδεμένα στο cloud.

Volkswagen and Microsoft will co-develop the Volkswagen Automotive Cloud. (Concept car)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...