Marko: Η Red Bull Racing ίσως αποχωρήσει από την F1 το 2020 για να πάει στο Le Mans

Σχετικά άρθρα

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Helmut Marko, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Red Bull Racing να φύγει από την Formula 1 το 2020, προκειμένου να συμμετάσχει στο Le Mans με ένα αγωνιστικό που θα βασίζεται στην Aston Martin Valkyrie.

Ο Marko τόνισε πως δεν είναι πρόθυμοι να γίνουν ξανά πελάτες κάποιας άλλης εταιρίας σε ότι αφορά τον κινητήρα, συμπληρώνοντας παράλληλα πως είναι κουρασμένος σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές των κανονισμών.

Όσο δεν υπάρχει συμφωνία στους κινητήρες, ούτε η Red Bull, ούτε η Honda θα πάρουν την οποιαδήποτε απόφαση. Ωστόσο πρόθεσή μας είναι να μην γίνουμε ξανά εξαρτώμενοι, όπως είμασταν στο παρελθόν, όταν παρακαλούσαμε άλλους να μας δώσουν κινητήρες και οι δηλώσεις και οι υποσχέσεις τους δεν κρατήθηκαν.

Ο Marko ξεκαθάρισε πως αν δεν υπάρξει μια συμφέρουσα για την Red Bull Racing συμφωνία, τότε η ομάδα θα αποχωρήσει από την Formula 1 και θα στραφεί σε άλλα πρωταθλήματα, όπως η νέα κατηγορία του Le Mans.

Η Valkyrie στο Le Mans είναι μια επιλογή μας. Εάν υπάρξει ένα όριο στα χρήματα που μπορεί μια ομάδα να ξοδέψει ετησίως, τότε θα χρειαστεί να απολύσουμε προσωπικό και είναι κάτι που δεν το θέλουμε κατ’ανάγκη. Έτσι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα άτομα αυτά σε άλλα projects, όπως στο Le Mans, μιας και η συμμετοχή στο WEC έχει πλέον λογικό κόστος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...