Όχι ότι χρειαζόταν αναγνώριση από τον Toto Wolff, αλλά ο Αυστριακός επικεφαλής και διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Mercedes-AMG Formula One, μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια για τον Γερμανό θρύλο της Formula 1. Πιο συγκεκριμένα, για τον άκρως σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο Michael Schumacher στα τρία χρόνια που αγωνίστηκε με την Mercedes, ώστε να δημιουργηθεί η ομάδα που ξέρουμε σήμερα.

Όπως θα θυμάσαι, ο Schumacher επέστρεψε στην F1 το 2010, μετά από ένα διάλειμμα τριών χρόνων και το μόνο που κατάφερε με την Mercedes ήταν η τρίτη θέση στον αγώνα της Βαλένθια το 2012. Αυτό που δεν φάνηκε, όμως, ήταν η δουλειά που έκανε για το στήσιμο της ομάδας και του μονοθεσίου, με την συνεισφορά του να ήταν τέτοια όπου ο Wolff αναγνωρίζει ότι εξαιτίας του επήλθε η γερμανική κυριαρχία από το 2014 μέχρι σήμερα και την κατάκτηση των 5 συνεχόμενων πρωταθλημάτων οδηγών και κατασκευαστών.

Παρότι ο Wolff ανέλαβε ως επικεφαλής της Mercedes το 2013, αγοράζοντας το 30% των μετοχών της ομάδας και δεν κατάφερε να συνεργαστεί με τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του:

Ο Michael είναι ένας από τους υπεύθυνους των επιτυχιών που έχουμε τα τελευταία 5 χρόνια. Δεν υπάρχει κάποιος οδηγός σαν κι εκείνον και με την τεράστια εμπειρία του βοήθησε τρομερά στην εξέλιξη της ομάδας. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο όταν επέστρεψε στην F1 και είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα έκανε για εμάς.

Με είχε προσκαλέσει να παίξουμε τάβλι και κυριολεκτικά με διέλυσε στους πρώτους δύο γύρους ήμουν σαν χτυπημένος από τον σταρ που είχα μπροστά μου. Καταλήξαμε να παίζουμε και να μιλάμε καθ’όλη τη διάρκεια της πτήσης. Είχαμε μια απολαυστική και ειλικρινής συζήτηση και όταν προσγειωθήκαμε ένιωθα σαν να τον ήξερα περισσότερο απ’όσο στη πραγματικότητα.