Σε κάτι λιγότερο από πέντε ώρες πραγματοποιείται η συνέντευξη τύπου στο περίπτερο της Volkswagen στην έκθεση του Detroit, και εκεί η γερμανική εταιρία θα παρουσιάσει επίσημα την αμερικάνικη έκδοση του νέου Passat. Δεν χρειάζεται, όμως, να περιμένεις μέχρι τότε γιατί μόλις διέρρευσαν τρεις φωτογραφίες του που μας δείχνουν το σχεδιασμό του νέου οικογενειακού μοντέλου της VW, το οποίο διαθέτει νέο εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό και μοιάζει αρκετά σε αυτό που είδαμε για την αγορά της Κίνας.

Το νέο αμερικάνικο Passat θα είναι δομικά και μηχανικά ίδιο με το προηγούμενο, κάτι που σημαίνει ότι βλέπουμε ένα εκτεταμένο facelift. Tο μεταξόνιο του παραμένει στα 2.804 χλστ., όπως στο τρέχον Passat, που χρονολογείται από το 2011. Ωστόσο, το νέο μοντέλο διαθέτει νέα εμφάνιση, αντλώντας στοιχεία από το νέο Jetta, ενώ υπάρχει R-Line πακέτο, το οποίο θα προσθέτει -μεταξύ άλλων- ζάντες 19 ιντσών. Στο εσωτερικό, υπάρχει νέα οθόνη 8 ιντσών για το infotainment, με συμβατότητα Android Auto και Apple CarPlay.

Μηχανικά, το νέο αμερικάνικο Passat θα εφοδιάζεται πιθανότατα μόνο με τον 2,0-λιτρο TFSI κινητήρα, απόδοσης 176 ίππων και 280 Nm, ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο αυτόματο DSG κιβώτιο, που θα στέλνει την κίνηση στον εμπρός άξονα. Ο 3.6-λίτρων V6 κινητήρας δεν θα είναι διαθέσιμος στο συγκεκριμένο μοντέλο.