Διέρρευσε το φυλλάδιο της νέας Shelby GT500

Σχετικά άρθρα

Λίγες ώρες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου, διέρρευσαν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες της νέας Mustang Shelby GT500 από τη μπροσούρα του μοντέλου.

Οι φωτογραφίες επιβεβαιώνει την προηγούμενη διαρροή από το συνέδριο των αντιπροσώπων της Ford, τον περασμένο Οκτώβριο και φαίνεται ότι το διαθέτει ένα άκρως επιθετικό παρουσιαστικό, με μεγάλους αεραγωγούς στον εμπρός προφυλακτήρα για την ψύξη των μηχανικών μερών.

Μιλώντας για τα τελευταία, το αυτοκίνητο φορά έναν 5,2-λίτρων κομπρεσοράτο V8 κινητήρα, με cross-plane στρόφαλο, με την απόδοση του να αγγίζει τα 755 άλογα στις 7.500 σ.α.λ με 950 Nm ροπής στις 4.500 σ.α.λ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 7-ταχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCCT) της Tremec, στέλνοντας την κίνηση αποκλειστικά στον πίσω άξονα.

Το GT500 πατάει σε 20άρες ζάντες αλουμινίου, με ειδικά εξελιγμένα ελαστικά Michelin Pilot 4S. Μέσα στις ζάντες “φωλιάζουν” τα φρένα της Brembo, όπου στον εμπρός άξονα υπάρχουν εξαπίστονες δαγκάνες με αεριζόμενους δίκους 420 χλστ., και πίσω τετραπίστονες δαγκάνες με δίσκους 370 χλστ.

Το μοντέλο ζυγίζει 1.916 κιλά, τα 0-96 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,5 δευτερόλεπτα, το 400αρι σε λιγότερο από 11 δευτερόλεπτα, έχει τελική ταχύτητα 305 χλμ/ώρα και έχει carbon άξονα μετάδοσης, ενώ διαθέτει μαγνητοροϊκά αμορτισέρ, που ελέγχονται από το σύστημα MagneRide. Επίσης έχει Torsen μπλοκέ διαφορικό και μπάρα θόλων από μαγνήσιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...