Ο πασίγνωστος Godzilla έχει μεγάλα αποθέματα δύναμης μέσα του. Έχουμε δει πως στην εργοστασιακή έκδοση μπορεί να σταθεί μπροστά από πολύ ακριβότερα supercars και στην Αγγλία είναι μια αρκετά δημοφιλής επιλογή για πολλούς. Ένας “συνήθης ύποπτος”, που δραστηριοποιείται στον χώρο της βελτίωσης για 20 χρόνια, η βρετανική Litchfield Motors, βελτιώνει το GT-R Track Edition, κάνοντας τον VR38DETT κινητήρα να παράγει 640 ίππους με ροπή 813 Nm.

Αυτή η δύναμη κάνει τον ήδη δυνατό Godzilla, έναν πραγματικό “supercar-killer”, εφόσον πλέον τα πρώτα 100 χλμ/ώρα έρχονται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, τα πρώτα 160 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα, με την τελική να αγγίζει τα 329 χλμ/ώρα. Για να επιτευχθούν όμως όλα αυτά, έγιναν αρκετές επεμβάσεις για την αύξηση της δύναμης του αμαξιού.

Έτσι, για την αύξηση της δύναμης ο 3,8 λίτρων V6 απέκτησε μεγαλύτερα μπεκ ψεκασμού, μεγαλύτερες αντλίες καυσίμου, πιο ελεύθερη εισαγωγή αέρα, intercooler από την Litchfield, χυτό downpipe και εξαγωγή διαμέτρου 102mm με πιο ελεύθερο καταλύτη. Εννοείται πως έγινε και επαναπρογραμματισμός της ECU για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Παράλληλα όμως, έγιναν και οι κατάλληλες κινήσεις για να “δαμαστεί” αυτή η άγρια και πολυπληθής αγέλη αλόγων, κι έτσι στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας τώρα, έγιναν αλλαγές στο λογισμικό των συστημάτων πρόσφυσης και ευστάθειας, ενώ μπήκαν αμορτισέρ της Bilstein, που συνδυάστηκαν με ελατήρια της Eibach και anti-roll bars. Ακόμα, έγινε αλλαγή και στο σύστημα πέδησης, όπου πλέον υπάρχουν δίσκοι της Alcon διαμέτρου 400 χλστ. μπροστά και 380 χλστ., που μαζί με τις νέες δαγκάνες είναι σε θέση να βασανίσουν τα Michelin Pilot Sport 4S, τα οποία κάθονται πάνω στις ελαφρού κράματος Rays Track Edition ζάντες.

Σίγουρα θα νομίζεις πλέον πως μαζί με όλα αυτά η άδεια κυκλοφορίας του Godzilla θα πάει… περίπατο και όσοι τον έχουν θα τον χαίρονται μόνο σε πίστα. Κάθε άλλο όμως! Η Litchfield μας λέει πως είναι η πιο ισχυρή έκδοση του αυτοκινήτου, που είναι για καθημερινή χρήση! Μάλιστα η ίδια λέει πως μπορεί να ικανοποιήσει αιτήματα πελατών που θέλουν ακόμη περισσότερη δύναμη!

Τα καλύτερα στα άφησα για το τέλος. H Litchfield αναφέρει ότι το αυτοκίνητο της καλύπτεται από 3-ετή εγγύηση και δωρεάν συντήρηση, και το κόστος του GT-R Track Edition by Litchfield ανέρχεται στην Αγγλία σε £98.895, ήτοι €111.021 με τη σημερινή ισοτιμία.