Έχεις ανασφάλιστο όχημα ή δεν πέρασες ΚΤΕΟ; Ετοιμάσου για πρόστιμα

Σχετικά άρθρα

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η πρώτη φάση της διασταύρωσης των στοιχείων από τις βάσεις δεδομένων που έχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το υπουργείο Μεταφορών ώστε να διαπιστωθούν πόσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ. Τα πρόστιμα που αναμένεται να τους επιβληθούν φτάνουν ακόμη και τα 150 ευρώ.

Στη συνέχεια, αναμένεται να ακολουθήσει η δεύτερη φάση της διασταύρωσης για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών οχημάτων που έχουν τα οχήματά τους ανασφάλιστα. Ο έλεγχος ώστε να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, θα βασιστεί στα αρχεία κυκλοφορούντων οχημάτων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, των κλεμμένων οχημάτων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, των αποβιωσάντων του υπουργείου Εσωτερικών, των ανακυκλωθέντων οχημάτων της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος και των ασφαλισμένων οχημάτων του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το κράτος θα εισπράξει περίπου 300 εκατ. ευρώ από τους ιδιοκτήτες που δεν περνούν από ΚΤΕΟ τα οχήματά τους, ενώ περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ θα εισπραχθούν από εκείνους που τα κυκλοφορούν ανασφάλιστα.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσει κανείς τα επιπλέον παράβολα σε ΚΤΕΟ λόγω καθυστέρησης αλλά και τα παράβολα ελέγχου ενώ στα ανασφάλιστα το κόστος ασφάλισης και το συνολικό ποσό ανεβαίνει πολύ πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ.

Πρόστιμα 150 ευρώ για ΚΤΕΟ

Οι παραβάτες θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά μέσω (μέσω e-mail) για την επιβολή των προστίμων 150 ευρώ. Ωστόσο πέραν του προστίμου των 150 ευρώ οι παραβάτες ιδιοκτήτες πέραν του κόστους ελέγχου θα πληρώσουν και επιπλέον από 16 έως 65 ευρώ ανάλογα με το χρόνο καθυστέρησης.

Ειδικότερα για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης το επιπλέον πρόστιμο είναι 16 ευρώ, για μέχρι 6 μήνες 33 ευρώ και για πάνω από 6 μήνες 65 ευρώ.

Πρόστιμα από 100 έως 250 ευρώ στα ανασφάλιστα

Τα πρόστιμα που θα πιστωθούν στο Taxisnet για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που τα κινούν ανασφάλιστα ανέρχονται από 100 έως 250 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και τον κυβισμό του οχήματος.

Ειδικότερα τα πρόστιμα ανέρχονται σε:

  • 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κ.εκ
  • 150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 κ.εκ και άνω
  • 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.εκ
  • 250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.001 κ.εκ και άνω

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...