Η σεζόν του WRC, που ξεκινάει αύριο με τον αγώνα του Rally Monte Carlo, θα είναι η 13η συνεχόμενη για τον Jari-Matti Latvala, έχοντας εκκινήσει 195 αγώνες και υπολείπεται μόλις μια για να ανέβει στην πρώτη θέση. Έχει κατακτήσει 18 νίκες και έχει ανέβει 65 φορές στο podium, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο 33-χρονος Φινλανδός αποκαλύπτει πως ο Ott Tanak αποτέλεσε κίνητρο για εκείνον, με σκοπό να κάνει καλύτερες εμφανίσεις το 2018, ενώ δεν δίστασε να ομολογήσει πως έμαθε αρκετά πράγματα από τον τελευταίο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Latvala, ο Εσθονός ασχολήθηκε πολύ με την εξέλιξη του Toyota Yaris WRC, ώστε να το κάνει πιο προσιτό στην οδήγηση για τους teammates του, λέγοντας:

Γνωρίζουμε ότι ο Ott θα είναι δυνατός. Όταν είδα τις εμφανίσεις του πέρυσι, ήξερα ότι έπρεπε κάτι να κάνω για τον εαυτό μου και αυτή η πίεση με βοήθησε να εξελιχθώ. Πέρυσι, έκανα το αυτοκίνητο αρκετά απλό, δεν αξιοποίησα πλήρως το κεντρικό διαφορικό. Αντί γι’αυτό, βασίστηκα σε μια αρκετά επιθετική οδήγηση για να φέρω το αυτοκίνητο εκεί που ήθελα.

Όταν ο Ott ήρθε στην ομάδα, θέλησε να δουλέψει περισσότερο με το αυτοκίνητο για να το κάνει πιο ουδέτερο και να γυρνάει ευκολότερα και συνεπώς να είναι λιγότερο επιθετικό στην οδήγηση. Έχω μάθει αρκετά πράγματα από αυτόν και αυτό αρχίζει να λειτουργεί υπέρ μου.