Η κινέζικη Aiways φέρνει ένα ηλεκτρικό SUV και ένα supercar στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Η κινέζικη Aiways στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιάσει το U5, ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, όπως και το RG Nathalie, ένα supercar που διαθέτει ένα σύστημα κυψελών που καταναλώνει μεθανόλη και το μετατρέπει σε υδρογόνο και διοξείδιο του άνθρακα.

Η εμπορική πορεία της Aiways στην Ευρώπη θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Μάρτιο, με το U5 να τοποθετείται απέναντι από τα Audi E-tron, Mercedes-Benz EQC, Tesla Model X, έχοντας ωστόσο μια “πιο ανταγωνιστική τιμή”. Θα προσφέρει αυτονομία 460 χλμ ανά φόρτιση, αποδίδοντας 190 άλογα με 315 Nm ροπής. Επίσης διαθέτει και ένα σύστημα με “φορητή” μπαταρία, που αυξάνει την αυτονομία για επιπλέον 100 χλμ.

Η εταιρία δηλώνει πως το U5 διαθέτει “εξαιρετικά πρωτοποριακή κατασκευή αμαξώματος και προηγμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης που το καθιστούν ως ένα από τα ασφαλέστερα και τεχνολογικά προηγμένα προϊόντα στο ευρύτατα αναπτυσσόμενο ευρωπαϊκό τμήμα των μεσαίων μεγέθους SUV“. Το σώμα του είναι κατασκευασμένο από χάλυβα υψηλής αντοχής και αλουμίνιο, με την εταιρία να δηλώνει πως στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP αναμένει πως θα αποσπάσει 5 αστέρια.

Στο εσωτερικό του υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, δερμάτινες επενδύσεις και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη 12,3″. Η τιμή του εκτιμάται πως θα ξεκινά από τις 25.000 ευρώ.

Η Aiways ιδρύθηκε το 2017 από τον Gary Gu και τον Samuel Fu, απασχολεί 1.100 άτομα, ενώ στην εταιρία εργάζεται και ο Roland Gumpert. Το U5 είναι το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής της κινέζικης εταιρίας.

https://youtu.be/IHg4JZm5bBg

Το RG Nathalie ζυγίζει σχεδόν 1.600 κιλά, διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά τροχό, που αποδίδουν συνδυαστικά 800 άλογα με 1.000 Nm ροπής, που του επιτρέπουν να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 300 χλμ/ώρα. Έχει αυτονομία 595 χλμ όταν ο οδηγός κινείται γρήγορα και 1.200 χλμ όταν οδηγεί πιο συντηρητικά.

Διαθέτει σωληνωτό πλαίσιο, με το αμάξωμα του να είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson μπροστά και διπλά ψαλίδια πίσω, με τις κυψέλες να είναι τοποθετημένες μπροστά, ενώ οι μπαταρίες στο πάτωμα.

Η Aiways θέλει να το περάσει στη παραγωγή μέσα στο 2019 με τιμή κοντά στις 400.000 ευρώ. Η παραγωγή του θα περιοριστεί στις 500 μονάδες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...