Πριν σχεδόν 11 μήνες, η Land Rover παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης το Range Rover SV Coupe, μια δίπορτη έκδοση του Range Rover SV Autobiography. H βρετανική εταιρία το περιέγραφε ως το πρώτο πολυτελές SUV coupe και είχε κατασκευαστεί στο χέρι από τους ανθρώπους του τμήματος SVO της εταιρίας, έχοντας σπορ εμφάνιση με έντονη coupe οροφή. H εταιρία είχε ανακοινώσει ότι θα το βγάλει σε περιορισμένη παραγωγή 999 μονάδων, με την τιμή του στην Αγγλία να είχε οριστεί να ξεκινά από τις £240.000 (€268.500) και στις ΗΠΑ από τις $295.995

Σήμερα, όμως, έγινε γνωστό ότι τελικά καμία από τις παραγγελίες δεν θα φτάσει στους αγοραστές, καθώς η Land Rover αποφάσισε να επενδύσει τους πόρους στα συμβατικά μοντέλα παραγωγής, όπως τα νέα Discovery Sport και Defender, που αναμένονται να αποκαλυφθούν φέτος.

Στην επίσημη ανακοίνωση της, η Land Rover γράφει:

Έχουμε πάρει τη δύσκολη απόφαση να ενημερώσουμε τους πελάτες μας ότι το Range Rover SV Coupé δεν θα προχωρήσει στην παραγωγή. Αντίθετα, η Land Rover εστιάζει τους πόρους και τις επενδύσεις της στην επόμενη γενιά προϊόντων παγκόσμιας κλάσης.

Με συναρπαστικά σχέδια για ηλεκτροκίνηση, βελτιωμένη δεξιοτεχνία, καινοτομία και τεχνολογία εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια επιλογή από τα κορυφαία SUV στην παγκόσμια αγορά.