Ο Alejandro Agag, ο CEO της Formula E, θέλει να δημιουργήσει το Extreme E, ένα νέο πρωτάθλημα με ηλεκτρικά SUV το οποίο θα ξεκινήσει από το Ιανουάριο του 2021.

Το νέο πρωτάθλημα θα διεξάγεται στις πλέον δυσπρόσιτες περιοχές του κόσμου, προκειμένου να γίνουν ευρέως γνωστές οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Έτσι το νέο Extreme E θα έχει αγώνες από την Αρκτική μέχρι τα τροπικά δάση της Βραζιλίας. Ο Agag δήλωσε μεταξύ άλλων:

Έχουμε αδιαφορήσει για τους επικριτές μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Μας αρέσει να κάνουμε πράγματα κοιτώντας την γενική εικόνα. Για να κάνεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά. Έχουμε πλοίο, έχουμε καύσιμα και θα συνεισφέρουμε σημαντικά στην ενημέρωση του κόσμου.

Τον Απρίλιο αναμένεται να είναι έτοιμο το πρώτο ηλεκτρικό SUV με τους αγώνες να βιντεοσκοπούνται σε περιοχές που έχουν υποστεί περιβαλλοντική καταστροφή ή κινδυνεύουν από αυτή και θα προβληθούν ως ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων. Ο προγραμματισμός θέλει στο πρωτάθλημα να συμμετέχουν 12 αυτοκίνητα που θα τρέξουν σε πέντε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη, στην Αρκτική, στα Ιμαλάια, στην έρημο της Σαχάρας, στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και στα νησιά του Ινδικού Ωκεανού.

Το ιδιαίτερο του πρωταθλήματος θα είναι το γεγονός πως το πρώην πλοίο του βρετανικού ναυτικού, και πρώην σκάφος των βρετανικών ταχυδρομείων (Royal Mail Ship) RMS St. Helena, θα λειτουργεί ως πλωτό paddock.