Αρχιμηχανικός της Mazda εξηγεί γιατί δεν θα υπάρξει νέο Mazda 3 MPS

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε στην έκθεση του Los Angeles τη νέα γενιά του Mazda3 και μια από τις πρώτες ερωτήσεις που έγιναν μετά τη συνέντευξη τύπου ήταν πότε και αν θα δούμε μια MPS έκδοση του μοντέλου. Ο παγκόσμιος επικεφαλής της Mazda, Akira Marumoto, έσπευσε να απαντήσει ρητά ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται να γίνει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο μηχανικός ανάπτυξης οχημάτων της Mazda, Dave Coleman, που σε πρόσφατη συνέντευξη του έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την απόφαση της εταιρίας. Ο πρώτος και κυριότερος λόγος που δεν θα δούμε στον δρόμο μια MPS έκδοση του Mazda3 είναι το κόστος, με τον Coleman να προσθέτει ότι δεν είναι ο μοναδικός, τονίζοντας:

Αν είχαμε έναν κινητήρα στο ράφι που θα ταίριαζε σωστά, τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε. Αλλά το κόστος για να αναπτυχθεί ένας κινητήρας και τα περιφερειακά που να τον υποστηρίξουν, ώστε να κάνει το αυτοκίνητο σωστό, δεν είναι στον προϋπολογισμό για μια αυτοκινητοβιομηχανία του μεγέθους της Mazda.

Ο Coleman είπε ακόμα ότι το τελευταίο Mazdaspeed 3 βγήκε τόσο ωμό, κυρίως λόγω των μη περιορισμών και ότι η σημερινή αγορά δεν θα δεχόταν ένα τέτοιο μοντέλο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...