Μέσα στους προηγούμενους τέσσερις μήνες, ο Mick Schumacher στέφθηκε πρωταθλητής της ευρωπαϊκής Formula 3 για το 2018 έναν αγώνα πριν το πέσιμο της αυλαίας του πρωταθλήματος, ανακοίνωσε ότι το 2019 θα τρέξει στην Formula 2, συμμετείχε στο Race of Champions μαζί με τον Sebastian Vettel και η Ferrari των ενέταξε στην ακαδημία νέων οδηγών της.

Δεν τα λες λίγα κατορθώματα για έναν νεαρό 19 χρονών. Ο Fernando Alonso, ο οποίος κέρδισε το 24ωρο αγώνα της Daytona τον περασμένο μήνα, μιλώντας στην Corriere della Sera θέλησε να δώσει κάποιες συμβουλές στον Schumacher Jr., λέγοντας:

Το βάρος αυτού του επώνυμου και της ιστορίας του, θα είναι πολύ δύσκολο. Παρόλα αυτά, έχω κάποιες συμβουλές για τον Mick, και αυτό είναι να μάθει να περπατά πριν αρχίσει να τρέχει.

Ο Michael (Schumacher) σταμάτησε να αγωνίζεται όταν ήταν 43 ετών, οπότε δεν πρέπει πάντα να κοιτάς την ημερομηνία λήξης σου. Αυτό γίνεται όταν συνειδητοποιείς ότι κάποιος είναι πιο δυνατός από εσένα, αυτό μπορεί να συμβεί όταν είσαι 25 ετών ή όταν είσαι 48. Και πάλι τονίζω, η ηλικία δεν έχει καμία σχέση με αυτό.