Μπορεί να μην έχουν γίνει ακόμα τα αποκαλυπτήρια του, η Automobili Pininfarina, όμως, ανακοίνωσε σήμερα ότι άνοιξαν οι αιτήσεις για την παραγγελία ενός από τα 150 Battista που θα βγάλει στην παραγωγή. Από αυτά, τα 50 θα κυκλοφορήσουν στη Βόρεια Αμερική, τα 50 στην Ευρώπη και τα 50 στη Μέση Ανατολή μαζί με την Ασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος του καθενός θα ανέρχεται κοντά στα €2,2 εκατομμύρια και οι παραδόσεις του προγραμματίζονται για το 2020.

Ακόμα, η ιταλογερμανική μάρκα ανακοινώνει νέες λεπτομέρειες για το παγκόσμιο δίκτυο των αντιπροσώπων της. Η Pininfarina αναφέρει ότι η ομάδα πωλήσεων της, με έδρα το Μόναχο, θα διαχειρίζεται ένα δίκτυο αποκλειστικών και έμπειρων πωλητών ειδικών οχημάτων. Η εταιρεία λέει ότι θέλει να δημιουργήσει σχέσεις με 20 με 25 ειδικούς πωλητές παγκοσμίως για να πουλήσει το Battista και μελλοντικά να φτάσει μέχρι και τους 40, όταν και θα παρουσιάσει νέα μοντέλα.

Η εταιρεία πωλήσεων της στη Βόρεια Αμερική έχει ήδη βρει τους κατάλληλους πωλητές σε Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Τορόντο και Βανκούβερ, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί και για επιλεγμένες πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής. Το δίκτυο πωλήσεων της Κίνας θα ανακοινωθεί αργότερα το 2019.

Το Batista θα παρουσιαστεί επίσημα τον επόμενο μήνα στην έκθεση της Γενεύης και θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα του μοντέλου θα ξεπερνά τα 400 χλμ/ώρα και οι φήμες θέλουν να φορά 4 ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν κοντά στα 2.000 άλογα. Θα είναι τετρακίνητο, θα ζυγίζει λιγότερο από 2.000 κιλά και θα έχει αυτονομία 500 χλμ, με τις μπαταρίες να βρίσκονται τοποθετημένες στο κεντρικό τούνελ.

Στο εσωτερικό του συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, δύο ψηφιακές οθόνες και μόλις 2 φυσικά κουμπιά, ένα για τον επιλογέα των ταχυτήτων και ένα για την επιλογή του προγράμματος λειτουργίας. Το τιμόνι είναι επενδυμένο με Alcantara και carbon, έχοντας κουμπιά αφής, ενώ υπάρχει ατμοσφαιρικός κρυφός φωτισμός