Τον περασμένο Οκτώβριο, η διοργανώτρια αρχή του του παγκοσμίου πρωταθλήματος Rallycross της FIA ανακοίνωσε ότι πίστα του Spa-Francorchamps θα αντικαταστήσει την αντίστοιχη του Mettet για τον αγώνα του Βελγίου. Πιο συγκεκριμένα, η θρυλική πίστα της Formula 1 στο Βέλγιο υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο με την κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων του WRX, IMG, ώστε να διεξαχθεί εκεί από την επόμενη χρονιά ο αγώνας των Κάτω Χωρών.

Σήμερα, οι ιθύνοντες της πίστας παρουσίασαν την χάραξη της διαδρομής για τον αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Rallycross της FIA που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου. H πίστα έχει μήκος 913 μέτρα, και περιλαμβάνει την Eau Rouge, καθώς και ειδικό χωμάτινο κομμάτι, με την συνολική κάλυψη να είναι 60% άσφαλτος και 40% χώμα.

Η εντυπωσιακή ανάβαση της Raidillon, που έχει κλίση 15%, ακολουθείται από μια φουρκέτα, πριν η χάραξη χαθεί πίσω από την Eau Rouge. Υπάρχει επίσης ένα τμήμα του γηπέδου, το οποίο διαθέτει μια πολύ μεγάλη, κλειστή στροφή που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους οδηγούς να παίρνουν διάφορες αγωνιστικές γραμμές. Τέλος, υπάρχουν παράλληλα άλματα τόσο στον γύρο, όσο και στο Joker.