Η Volkswagen μετά το ανανεωμένο Passat για την αμερικάνικη αγορά, παρουσίασε και την ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου για την αγορά της Ευρώπης.

Το μοντέλο υιοθετεί νέους προφυλακτήρες, νέα γρίλια, LED φωτιστικά σώματα στον βασικό εξοπλισμό, LED φώτα ημέρας και LED προβολείς ομίχλης, νέες ζάντες, με τα γράμματα “Passat” να βρίσκονται στο κέντρο του πορτμπαγκάζ.

Στο εσωτερικό συναντάμε βελτιωμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που προσφέρεται με οθόνες διαστάσεων 6,5″, 8″ και 9,2″, βελτιωμένο ψηφιακό πίνακα οργάνων, με την εταιρία να τοποθετεί μια σειρά βοηθητικών συστημάτων που παρέχουν μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση σε ταχύτητες έως 210 χλμ/ώρα. Ανάμεσα σε αυτά συναντάμε τα: predictive cruise control, lane assist, emergency steering assist, trailer assist και park assist.

Επίσης το μοντέλο αποκτά στον βασικό εξοπλισμό ένα ηλεκτρομηχανικό σερβό φρένου για ταχύτερο φρενάρισμα. Το συγκεκριμένο σύστημα βρισκόταν μόνο στην έκδοση GTE στο pre-facelift μοντέλο.

Από πλευράς κινητήρων, το ανανεωμένο Passat προσφέρεται με τον 1.500αρη TSI απόδοσης 150 ίππων, όπως και με τον 2,0-λιτρο TSI απόδοσης 190 και 272 ίππων. Από την άλλη, υπάρχουν τρεις TDI κινητήρες απόδοσης 120, 150, 190 και 240 ίππων. Η plug-in υβριδική έκδοση, το Passat GTE, αποκτά βελτιωμένη αυτονομία όταν κινείται αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του, η οποία φτάνει πλέον τα 55 χλμ. Όλοι οι κινητήρες πληρούν τα πρότυπα εκπομπών Euro 6d-TEMP.

Η Volkswagen θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για το ανανεωμένο Passat από τον Μάιο, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν από τα τέλη Αυγούστου.