Οι επισκευές του παρμπρίζ στα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι πιο περίπλοκες και δαπανηρές

Σχετικά άρθρα

Τα νέα συστήματα ασφαλείας, υποβοήθησης και αυτόνομης οδήγησης θα αλλάξουν εντελώς τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν τη μεταφορά. Θα αλλάξουν επίσης πλήρως και το κόστος επισκευής των αυτοκινήτων, με μια νέα έκθεση της AAA να εστιάζει κυρίως στην επισκευή του παρμπρίζ.

Τα παραπάνω συστήματα, όπως το σύστημα υποβοήθησης λωρίδας κυκλοφορίας, το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, το σύστημα αυτόματης πέδηση έκτακτης ανάγκης, καθώς και το ενεργό cruise control, χρησιμοποιούν κάμερες, αισθητήρες, συστήματα ραντάρ και συστήματα υπερήχων προκειμένου να καταλάβουν πλήρως το περιβάλλον στο οποίο κινείται το αυτοκίνητο. Το παρμπρίζ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτών των συστημάτων, μια και τα συστήματα αυτά απαιτούν εξαιρετικά ακριβείς βαθμονομήσεις και ευθυγραμμίσεις για να λειτουργήσουν σωστά.

Έτσι ακόμη και με μια μικρή ρωγμή, το παρμπρίζ πρέπει να αντικατασταθεί, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, μιας και εκτός από την αντικατάσταση του παρμπρίζ, πρέπει να γίνει ευθυγράμμιση των τροχών, αλλά και βαθμονόμηση των συστημάτων ασφαλείας, Σύμφωνα με την έρευνα, το κόστος επισκευής ενός παρμπρίζ θα μπορούσε να ξεπεράσει ακόμη και τα 1.500 ευρώ.

Διάβασε επίσης

Τα νέα συστήματα ασφαλείας αυξάνουν πολύ το κόστος επισκευών μετά από ατύχημα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...