Τα νέα συστήματα ασφαλείας, υποβοήθησης και αυτόνομης οδήγησης θα αλλάξουν εντελώς τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν τη μεταφορά. Θα αλλάξουν επίσης πλήρως και το κόστος επισκευής των αυτοκινήτων, με μια νέα έκθεση της AAA να εστιάζει κυρίως στην επισκευή του παρμπρίζ.

Τα παραπάνω συστήματα, όπως το σύστημα υποβοήθησης λωρίδας κυκλοφορίας, το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, το σύστημα αυτόματης πέδηση έκτακτης ανάγκης, καθώς και το ενεργό cruise control, χρησιμοποιούν κάμερες, αισθητήρες, συστήματα ραντάρ και συστήματα υπερήχων προκειμένου να καταλάβουν πλήρως το περιβάλλον στο οποίο κινείται το αυτοκίνητο. Το παρμπρίζ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτών των συστημάτων, μια και τα συστήματα αυτά απαιτούν εξαιρετικά ακριβείς βαθμονομήσεις και ευθυγραμμίσεις για να λειτουργήσουν σωστά.

Έτσι ακόμη και με μια μικρή ρωγμή, το παρμπρίζ πρέπει να αντικατασταθεί, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, μιας και εκτός από την αντικατάσταση του παρμπρίζ, πρέπει να γίνει ευθυγράμμιση των τροχών, αλλά και βαθμονόμηση των συστημάτων ασφαλείας, Σύμφωνα με την έρευνα, το κόστος επισκευής ενός παρμπρίζ θα μπορούσε να ξεπεράσει ακόμη και τα 1.500 ευρώ.