Σήμερα, στα κεντρικά γραφεία της Maserati, στην via Ciro Menotti της Modena, ο Harald Wester, διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρίας, συναντήθηκε με την Palma Costi, περιφερειάρχη της Emilia-Romagna για τις παραγωγικές δραστηριότητες και τον δήμαρχο της Modena, Gian Carlo Muzzarelli, με σκοπό να συζητήσουν για το μέλλον του εργοστασίου της Maserati στη Modena. Επίσης, το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Οι συναντήσεις επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική αποστολή του εργοστασίου, όπως ήδη τονίστηκε στο πλάνο της FCA που παρουσιάστηκε το 2018 και τώρα βρίσκεται υπό αναθεώρηση. Το εργοστάσιο θα είναι αφιερωμένο στην κατασκευή ειδικών σπορ αυτοκινήτων επιδόσεων και υψηλής τεχνολογίας, σύμφωνα με την παράδοση και τις αξίες της Maserati, με το εργοστάσιο να λειτουργεί στη Modena από το 1939.

Το εργοστάσιο θα εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία και την εμπειρία της ομάδας που εμπλέκεται στην παραγωγή των αυτοκινήτων της Maserati, η οποία απαιτεί ειδικές δυνατότητες και έναν πολύ ιδιαίτερο κύκλο κατασκευής. Το σχέδιο αναφέρει ότι το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσει η αναβάθμιση και η ανανέωση των σημερινών γραμμών παραγωγής.

Τα πρώτα αυτοκίνητα προ-παραγωγής ενός εντελώς καινούριου sport μοντέλου της Maserati, της Alfieri, θα βγουν από αυτές τις γραμμές το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, με την εταιρία να είναι έτοιμη για την άφιξη νέων μοντέλων.