Χάθηκαν 284 αυτοκίνητα στη Παπούα Νέα Γουινέα μετά τη Σύνοδο Κορυφής Ασίας – Ειρηνικού

Σχετικά άρθρα

Πέρυσι τον Νοέμβριο διεξήχθη στην Παπούα Νέα Γουινέα η Σύνοδος Κορυφής Ασίας – Ειρηνικού (APEC) όπου για τις ανάγκες τις συνόδου αγοράστηκαν περισσότερα από 300 πολυτελή αυτοκίνητα. Το παράδοξο είναι πως σήμερα κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται τα 284 αυτοκίνητα, τα οποία έπρεπε ήδη να έχουν επιστραφεί.

Ο πολυτελής στόλος αυτοκινήτων είχε μεταφερθεί στο νησί έτσι ώστε οι ηγέτες που θα το επισκέπτονταν να ταξίδευαν στη χώρα που βυθίζεται στην φτώχεια. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που αγνοείται η τύχη τους βρίσκονται μοντέλα των Toyota, Ford, Mitsubishi και Mazda.

Οι αστυνομικές αρχές τις χώρας έχουν δημιουργήσει μια ειδική μονάδα προκειμένου να εντοπίσει τα αυτοκίνητα, τα οποία εικάζεται πως βρίσκονται ακόμη στην πρωτεύουσα της χώρας.

Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί 40 μοντέλα της Maserati και 3 Bentley, με τα μοντέλα να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν επίσημες καταγγελίες για κλοπή 9 αυτοκινήτων, ενώ ορισμένα από αυτά πιστεύεται πως έχουν “κοπεί” σε ανταλλακτικά, ενώ κάποια έχουν επιστραφεί έχοντας ωστόσο σοβαρές ζημιές.

Η αγορά των αυτοκινήτων είχε προκαλέσει μεγάλες διαδηλώσεις στη φτωχή χώρα που αντιμετωπίζει χρόνια έλλειψη πόρων για την υγεία και την παιδεία. Η σύνοδος των χωρών του Νοτίου Ειρηνικού ήταν μια ευκαιρία για την Παπούα Νέα Γουινέα να προβάλει την εικόνα της και να αναζητήσει επενδύσεις που τόσο πολύ έχει ανάγκη. Η σύνοδος χρηματοδοτήθηκε εν μέρει με τη βοήθεια της Κίνας και της Αυστραλίας.

ΠηγήThe Guardian

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...