Η Audi έχει επεκτείνει την χρήση της τεχνολογίας που ανέπτυξε και επιτρέπει στα μοντέλα της, μέσω της ενσωματωμένης σύνδεσης LTE, να είναι σε θέση να κατεβάσουν πληροφορίες για την κατάσταση της κυκλοφορίας αλλά και των φωτεινών σηματοδοτών και ταυτόχρονα να παρέχουν στον οδηγό αντίστροφη μέτρηση μέχρι να δει μπροστά του το “πράσινο”.

Η λειτουργία Traffic Light Information, εκτός από το Λας Βέγκας των ΗΠΑ πλέον προσφέρεται σε τέσσερις ακόμη πόλεις των ΗΠΑ (Ντένβερ, White Plains, Gainesville και Ορλάντο), με την Audi να υποστηρίζει πως μειώνει το άγχος του οδηγού. Στο μέλλον η εταιρία υποστηρίζει πως το σύστημα θα μπορούσε μελλοντικά να ενσωματωθεί στις τεχνολογίες αυτόματης οδήγησης, start-stop, και ίσως να βελτιώσει και τη ροή της κυκλοφορίας και τον συνολικό χρόνο μετακίνησης σε αστικές περιοχές.

Το σύστημα προορίζεται προς το παρόν για επιλεγμένες περιοχές των ΗΠΑ όπου υπάρχουν έξυπνοι σηματοδότες. Ο χρήστης θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στην υπηρεσία Connect Prime telematics της Audi με το κόστος να είναι 199 δολάρια για 6 μήνες, 499 δολάρια για ένα πρόγραμμα 18 μηνών και 750 δολάρια για 5ετή εγγραφή.