Η Peugeot θα παρουσιάσει το νέο 208 στην έκθεση της Γενεύης στις 5 Μαρτίου και σήμερα διέρρευσαν επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου. Το μοντέλο υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία των Γάλλων, που πρωτοείδαμε στο 508.

Έτσι και το νέο 208 έχει κάθετα LED φώτα ημέρα, με το μοντέλο να κατασκευάζεται πάνω στην CPM πλατφόρμα, με την παραλλαγή της e-CMP, να χρησιμοποιείται στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, διάκτινο τιμόνι, διακόπτες αεροπορικού τύπου, μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό και μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά.

Το νέο 208 θα εφοδιάζεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά και με ηλεκτροκινητήρες, ενώ και το 208 GTi θα προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Η Peugeot μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχει στην αγορά ηλεκτρικά αυτοκίνητα με απόδοση έως 400 kW (544 ίππων).

Το αμιγώς ηλεκτρικό 208 θα φορά τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα που συναντάμε και στο DS3 Crossback E-Tense, απόδοσης 136 ίππων με 260 Nm ροπή. Ο κινητήρας αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 50 kWh που φορτίζει μέσω συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα ή μέσω ταχυφορτιστή που την φορτίζει κατά 80% μέσα σε 30 λεπτά.

Η φόρτιση μέσω απλού οικιακού φορτιστή ολοκληρώνεται μέσα σε 20 ώρες, με τριφασικό φορτιστή σε 5 ώρες, ενώ με wallbox 11kW σε 7 ώρες. Η αυτονομία του μοντέλου ανέρχεται στα 300 χλμ στον νέο κύκλο δοκιμών WLTP.