Η General Motors ανακοίνωσε πως η λειτουργία του εργοστασίου Detroit-Hamtramck θα συνεχιστεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, κάτι που σημαίνει πως η ζωή των Chevrolet Impala και Cadillac CT6 θα επεκταθεί κατά έξι μήνες, μιας και ο αρχικός προγραματισμός της GM ήθελε το εργοστάσιο να σταματά τη λειτουργία του τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Η GM θα απολύσει περισσότερους από 14.000 υπαλλήλους της, μιας και θα σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων σε πέντε εργοστάσια της στη Βόρεια Αμερική και Καναδά. Ο αμερικάνικος κολοσσός θέλει να επικεντρωθεί στα ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα, διπλασιάζοντας τα χρήματα που θα επενδύσει σε αυτά, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται για μια ύφεση στην αγορά αυτοκινήτων ή μια εξασθένιση της οικονομίας των Η.Π.Α. Στόχος της GM είναι περικόψει 6 δισ. δολάρια έως τα τέλη του 2020.

Η GM, εκτός από το εργοστάσιο Detroit-Hamtramck, θα κλείσει επίσης το εργοστάσιο της στην πόλη Oshawa στο Οντάριο του Καναδά, το εργοστάσιο Lordstown στην πόλη Warren, στην πολιτεία του Οχάιο, αλλά και τα εργοστάσια κινητήρων στο Maryland και στο Michigan, ενώ θα παύσει την παραγωγή σε δύο άλλα εργοστάσια συναρμολόγησης εκτός των ΗΠΑ, χωρίς να κατονομάζει ποια είναι αυτά.

Η GM επιβεβαίωσε πως από τις 15 Φεβρουαρίου έχει σταματήσει να κατασκευάζει τα Chevrolet Volt και Buick LaCrosse, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα σταματήσει την παραγωγή και των Chevrolet Cruze και Cadillac XTS.