H GM μειώνει το προσωπικό της κατά 15%, κλείνει επτά εργοστάσια της, καταργεί 6 μοντέλα της

Σχετικά άρθρα

Η General Motors ανακοίνωσε σήμερα ότι θα σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων σε πέντε εργοστάσια της στη Βόρεια Αμερική και Καναδά το 2019. Πιο συγκεκριμένα, η GM θα αναδιοργανώσει την παραγωγή του εργοστασίου στην πόλη Oshawa στο Οντάριο του Καναδά, του εργοστασίου Hamtramck στο Ντιτρόιτ στην πολιτεία Μίσιγκαν, και του εργοστασίου Lordstown στην πόλη Warren, στην πολιτεία του Οχάιο, των Η.Π.Α., καθώς αυτά θα σταματήσουν μέχρι τα τέλη του 2019 να παράγουν αυτοκίνητα.

Ο αμερικάνικος κολοσσός θέλει να επικεντρωθεί στα ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα, διπλασιάζοντας τα χρήματα που θα επενδύσει σε αυτά, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται για μια ύφεση στην αγορά αυτοκινήτων ή μια εξασθένιση της οικονομίας των Η.Π.Α.

Κάθε εργοστάσιο είναι εξ’ολοκλήρου ή ως επί το πλείστον αφιερωμένο στην παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων και τα μοντέλα που παράγονται σε αυτά βλέπουν μια κατακόρυφη πτώση της καταναλωτικής ζήτησης, καθώς το αγοραστικό κοινό ζητάει όλο και περισσότερα SUV και pickup. Το εργοστάσιο στο Lordstown, συγκεκριμένα, κατασκευάζει το Chevrolet Cruze σε μια μόλις βάρδια και οι πωλήσεις του είναι πτωτικές.

Σε μια τηλεδιάσκεψη της με δημοσιογράφους, η διευθύνουσα σύμβουλος της GM, Mary Barra, δήλωσε ότι η παραπάνω απόφαση για τα εργοστάσια θα εξασφαλίσει ότι η GM παραμένει ευέλικτη, ανθεκτική και κερδοφόρα. Για να προσθέσει:

Λαμβάνουμε αυτές τις αποφάσεις τώρα, ενώ η εταιρεία και η οικονομία είναι ισχυρές, για να παραμείνουμε μπροστά στις ταχέως μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και της βιομηχανίας.

Τα εργοστάσια απασχολούν 14.000 εργαζόμενους των οποίων η μοίρα είναι ακόμα ασαφής. Ακόμα, η GM λαμβάνει μέτρα για τη μείωση κατά 15% των μισθωτών και μισθωμένων συμβασιούχων, που περιλαμβάνει 25% λιγότερα διευθυντικά στελέχη ώστε να γίνει εξορθολογισμός στην λήψη αποφάσεων. Η απόφαση αυτή έρχεται σχεδόν ένα μήνα μετά με την ανακοίνωση της GM για εθελούσια έξοδο σε 18.000 υπαλλήλους της.

Τέλος, η εταιρία δήλωσε ότι θα κλείσει τα εργοστάσια κινητήρων στο Maryland και το Michigan, και θα παύσει την παραγωγή σε δύο άλλα εργοστάσια συναρμολόγησης εκτός των ΗΠΑ, χωρίς να κατονομάζει ποια είναι αυτά.

Η διακοπή παραγωγής των παραπάνω εργοστασίων σημαίνει πως θα σταματήσουν και τα Chevrolet Volt, Impala, Cruze, Buick LaCrosse, Cadillac CT6 και XTS.

Οι παραπάνω περικοπές θα προσφέρουν την δυνατότητα στην GM να περικόψει 6 δισ. δολάρια έως τα τέλη του 2020. Η GM δήλωσε τέλος πως από τις αρχές του 2020 το 75% των αυτοκινήτων της θα κατασκευάζονται σε τέσσερις πλατφόρμες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...
Autoblog.gr