H Alfa Romeo ανακοίνωσε τι νέο θα φέρει στη Γενεύη

Σχετικά άρθρα

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε τα αυτοκίνητα που θα έχει στο περίπτερο της στην έκθεση της Γενεύης, η οποία ανοίγει τις πύλες της επόμενη Τρίτη, 5 Μαρτίου. Με αφορμή την επιστροφή της εταιρίας στην Formula 1, με το όνομα Alfa Romeo Racing, στο περίπτερο θα υπάρχει η C38, το μονοθέσιο της ομάδας, και δίπλα του θα κάνουν το ντεμπούτο τους οι Alfa Romeo Racing εκδόσεις της Giulia Quadrifoglio και Stlevio Quadrifoglio. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή του ονόματος Ti (Turismo Internazionale) για την Giulia και τη Stelvio, ενώ τέλος η Giulietta MY19, έρχεται με τις νέες εκδόσεις, Giulietta Executive και Giulietta Veloce.

Ξεκινώντας από τις πρώτες, οι Alfa Romeo Racing εκδόσεις των Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio δημιουργήθηκαν προς τιμήν της εμπλοκής της μάρκας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 σε συνεργασία με την Sauber, και έχουν τα ίδια χρώματα με το αγωνιστικό.

Όπως ξέρεις, η συνεργασία μεταξύ της Sauber και της Alfa Romeo ξεκίνησε το 2018 και έδωσε ιδιαίτερη ώθηση στην ομάδα. Σήμερα η σχέση των δύο μερών σε τεχνικό και εμπορικό επίπεδο γίνεται ακόμα πιο ισχυρή και το ίδιο ισχύει και για τις προσδοκίες.

Εκτός από τα χρώματα της C38, τα αυτοκίνητα διαθέτουν μια σειρά ξεχωριστών χαρακτηριστικών, όπως τα αγωνιστικά καθίσματα της Sparco από ανθρακονήματα, το τιμόνι με επένδυση δέρματος και Alcantara, τμήματα από ανθρακονήματα, καθώς και το λογότυπο της Alfa Romeo Racing.

Μηχανικά δεν αλλάζει κάτι, εκτός από την εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic. Τέλος, από πλευράς εξοπλισμού, οι συγκεκριμένες εκδόσεις διαθέτουν Adaptive Cruise Control, ηχοσύστημα Harman Kardon και σύστημα πολυμέσων AlfaTM Connect 3D Nav με οθόνη 8.8”το οποίο είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto.

Παράλληλα, εφοδιάζονται με το σύστημα Alfa Chassis Domain Control, το οποίο συντονίζει τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου με στόχο την μέγιστη ασφάλεια και οδηγική απόλαυση, το σύστημα τετρακίνησης Q4 (στην Stelvio Quadrifoglio), το Alfa Active Torque Vectoring system, το Alfa Active Suspension και το Alfa DNA Pro με τη λειτουργία Race. Ειδικότερα για το σύστημα DNA, με βάση την επιλογή προγράμματος από τον οδηγό, ο κινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων και το σύνολο των ηλεκτρονικών συστημάτων προσαρμόζονται ώστε το αυτοκίνητο να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις οδηγικές συνθήκες και τις προτιμήσεις του οδηγού.

Συνεχίζοντας, στη Γενεύη θα παρουσιαστεί επίσης η έκδοση Stelvio Ti. Μηχανικά, φοράει τον 2,0-λιτρο κινητήρα βενζίνης, απόδοσης 280 ίππων και 400Nm ροπής, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης Q4. Για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 5,7 δευτ., πιάνοντας τελική 230 χλμ/ώρα. Η έκδοση Ti ξεχωρίζει από το χρώμα Misano Blue, το οποίο συνδυάζεται με εξωτερικά στοιχεία από ανθρακονήματα, όπως οι καθρέπτες. Οι τροχοί ελαφρού κράματος είναι 20 ιντσών και μέσα τους υπάρχουν κίτρινες δαγκάνες, με μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες συμπληρώνουν την εμφάνιση.

Αντίστοιχα η Giulia Veloce Ti φοράει τον ίδιο κινητήρα με τη Stelvio, και για την περίπτωση το χρώμα Misano Blue συνδυάζεται με μαύρη οροφή, τροχούς 19 ιντσών και carbon λεπτομέρειες,. Στο εσωτερικό τα καθίσματα είναι ντυμένα με Alcantara και έχουν μπλε ραφές.

Για την Giulietta, η Alfa Romeo θα παρουσιάσει την έκδοση Executive, με το νέο χρώμα Visconti Green, που συνδυάζεται με καφέ δερμάτινο σαλόνι και χρωμιομένες λεπτομέρειες στους καθρέπτες, τις χειρολαβές και τα πλαίσια των παραθύρων. Διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό με το σύστημα πολυμέσων UConnect με οθόνη αφής 6,5”.

Κλείνοντας, η ιταλική εταιρία δεν αναφέρει τίποτα για το νέο C-SUV που έχουμε πληροφορίες ότι θα παρουσιάσει, αλλά μην ανησυχείς, η παρουσίασή του είναι δεδομένη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...