Alfa Romeo και Sauber συνεργάζονται για τα αυτοκίνητα δρόμου των Ιταλών

Σχετικά άρθρα

Όλα ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2017, όταν Alfa Romeo ανακοίνωσε πως συμφώνησε με την Sauber F1 Team προκειμένου η ιταλική εταιρία να γίνει χορηγός τίτλου στην Ελβετική ομάδα και με αυτόν τον τρόπο να επιστρέψει το λογότυπο των Ιταλών στην Formula 1, μετά από 30 χρόνια.

Στις αρχές του μήνα έγινε το επόμενο στάδιο, καθώς η συνεργασία των δύο πλευρών επεκτείνεται, με τη διοίκηση και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Sauber να παραμένει αμετάβλητο. Στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, η ιταλική εταιρία θα συμμετάσχει ως Alfa Romeo Racing, αναβιώνοντας με αυτό τον τρόπο την είσοδο της ως εργοστασιακή ομάδα, με απώτερο σκοπό την επανάληψη των επιτυχιών του παρελθόντος, όταν κέρδισε τα πρωταθλήματα της F1 το 1950 και το 1951.

Φαίνεται, όμως, ότι η συνεργασία των Alfa Romeo και Sauber δεν θα μείνει μόνο στις πίστες της F1, καθώς οι μηχανικοί της εταιρίας με έδρα το Hinwil της Ελβετίας θα συνεργαστούν με τους μηχανικούς της Alfa Romeo για την ανάπτυξη των μελλοντικών αυτοκινήτων παραγωγής των Ιταλών.

Παρότι οι πληροφορίες είναι λίγο ασαφείς, ο επικεφαλής της Alfa Romeo Racing και CEO της Sauber Motorsport, Frederic Vasseur, επιβεβαίωσε ότι οι δύο εταιρείες εργάζονται ήδη σε κάτι μαζί, λέγοντας:

Εργαζόμαστε ήδη μαζί σε ένα άλλο project [εκτός της F1], και θα δείτε το αποτέλεσμα πολύ σύντομα. Είναι μια τεράστια ευκαιρία για εμάς, αλλά θα περιλαμβάνει μόνο τους μηχανικούς στο εργοστάσιο της Ελβετίας, καθώς οι μηχανικοί της πίστας επικεντρώνονται στους αγώνες.

ΠηγήPistonheads

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...