Όλα ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2017, όταν Alfa Romeo ανακοίνωσε πως συμφώνησε με την Sauber F1 Team προκειμένου η ιταλική εταιρία να γίνει χορηγός τίτλου στην Ελβετική ομάδα και με αυτόν τον τρόπο να επιστρέψει το λογότυπο των Ιταλών στην Formula 1, μετά από 30 χρόνια.

Στις αρχές του μήνα έγινε το επόμενο στάδιο, καθώς η συνεργασία των δύο πλευρών επεκτείνεται, με τη διοίκηση και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Sauber να παραμένει αμετάβλητο. Στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, η ιταλική εταιρία θα συμμετάσχει ως Alfa Romeo Racing, αναβιώνοντας με αυτό τον τρόπο την είσοδο της ως εργοστασιακή ομάδα, με απώτερο σκοπό την επανάληψη των επιτυχιών του παρελθόντος, όταν κέρδισε τα πρωταθλήματα της F1 το 1950 και το 1951.

Φαίνεται, όμως, ότι η συνεργασία των Alfa Romeo και Sauber δεν θα μείνει μόνο στις πίστες της F1, καθώς οι μηχανικοί της εταιρίας με έδρα το Hinwil της Ελβετίας θα συνεργαστούν με τους μηχανικούς της Alfa Romeo για την ανάπτυξη των μελλοντικών αυτοκινήτων παραγωγής των Ιταλών.

Παρότι οι πληροφορίες είναι λίγο ασαφείς, ο επικεφαλής της Alfa Romeo Racing και CEO της Sauber Motorsport, Frederic Vasseur, επιβεβαίωσε ότι οι δύο εταιρείες εργάζονται ήδη σε κάτι μαζί, λέγοντας:

Εργαζόμαστε ήδη μαζί σε ένα άλλο project [εκτός της F1], και θα δείτε το αποτέλεσμα πολύ σύντομα. Είναι μια τεράστια ευκαιρία για εμάς, αλλά θα περιλαμβάνει μόνο τους μηχανικούς στο εργοστάσιο της Ελβετίας, καθώς οι μηχανικοί της πίστας επικεντρώνονται στους αγώνες.