Η FCA επενδύει 4,5 δις δολάρια για νέο εργοστάσιο, αύξηση παραγωγής και 6.500 νέες θέσεις εργασίας

Σχετικά άρθρα

Η FCA ανακοίνωσε σήμερα ότι επενδύει 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια ώστε να αυξήσει την παραγωγή των εργοστασίων της στην πολιτεία του Michigan, των Η.Π.Α. Η επένδυση περιλαμβάνει την κατασκευή μιας νέας μονάδας συναρμολόγησης στο Detroit και την αύξηση της παραγωγικής της ικανότητας σε πέντε άλλα εργοστάσια της στη συγκεκριμένη πολιτεία. Το σχέδιο, σύμφωνα με την FCA, θα δημιουργήσει περίπου 6.500 νέες θέσεις εργασίας, και θα συμβάλει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης των μοντέλων της Ram και Jeep, καθώς και την ηλεκτροποίηση των μοντέλων Jeep.

Πιο συγκεκριμένα, στο Mack Avenue Engine Complex θα επενδυθούν 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ώστε αυτό να είναι σε θέση να κατασκευάσει την επόμενη γενιά του Jeep Grand Cherokee, καθώς και ένα νέο 7-θέσιο μοντέλο της Jeep. Η FCA αναφέρει ότι αυτό το μέρος του σχεδίου θα δημιουργήσει 3.850 νέες θέσεις εργασίας.

Ακολούθως, η FCA αυξάνει την επένδυσή της στο εργοστάσιο Warren Truck σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να συνεχίσει την κατασκευή του Ram 1500, καθώς και του νέου Jeep Wagoneer και Grand Wagoneer, δημιουργώντας έτσι 1.400 νέες θέσεις εργασίας. Τα Wagoneer και Grand Wagoneer θα προσφέρονται και ως υβριδικά.

Τέλος, στο εργοστάσιο Jefferson North, η FCA θα επενδύσει 900 εκατομμύρια δολάρια για την αναβάθμισή του. Αυτό θα συνεχίσει να κατασκευάζει το Dodge Durango, καθώς επίσης θα βοηθήσει στην κατασκευή του επόμενου Jeep Grand Cherokee, με την FCA να αναμένει ότι θα δημιουργηθούν εκεί 1.100 νέες θέσεις εργασίας.

Η FCA λέει ότι το νέο Ram 1500 Heavy Duty θα εξακολουθήσει να κατασκευάζεται στο Saltillo του Μεξικού, ενώ άλλες επενδύσεις περιλαμβάνουν 119 εκατομμύρια δολάρια για τη μετακίνηση της παραγωγής των κινητήρων Pentastar (3,0, 3,2 και 3,6 λίτρων) από το εργοστάσιο Mack I στο εργοστάσιο κινητήρων Dundee, και 400 εκατομμύρια δολάρια για αύξηση της παραγωγής -δημιουργώντας 80 νέες θέσεις εργασίας- στα εργοστάσια Sterling and Warren.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 12.221 Jeep Cherokee

Η Jeep προχωρά στην ανάκληση 12.221 Cherokee στις ΗΠΑ, παραγωγής μεταξύ 21 Φεβρουαρίου 2022 και 6 Ιουνίου 2022, επειδή το ελατήριο στον μηχανισμό του...

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...

Ανάκληση 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300

Η Stellantis ανακαλεί 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300 για πρόβλημα παρόμοιο με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata. Αιτία της ανάκλησης είναι το γεγονός πως...