Η Mercedes παρουσιάζει την AMG GLE 53 4MATIC+. Κίνηση παίρνει από τον ήπιο υβριδικό 3,0-λιτρο twin-turbo εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που συνδυάζεται με έναν ηλεκτρικό κομπρέσορα 48v, το EQ Boost, που είναι τοποθετημένο ανάμεσα στον κινητήρα και στο κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτό εξαλείφεται το turbo lag, ενώ μειώνεται παράλληλα η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων.

Ο κινητήρας αποδίδει 435 άλογα με 520 Nm ροπής, ενώ το EQ Boost αποδίδει επιπλέον 22 άλογα και 250 Nm ροπής, τα οποία γίνονται διαθέσιμα μόνο όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με 9-τάχυτο AMG Speedshift TCT αυτόματο κιβώτιο και με AMG Performance 4Matic+ σύστημα τετρακίνησης. Η Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 5,3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Στιλιστικά ξεχωρίζει από την Panamericana μάσκα, τους νέους προφυλακτήρες, τον διαχύτη και τις τετραπλές απολήξεις των εξατμίσεων, με το αυτοκίνητο να φέρει αερανάρτηση με πέντε διαφορετικές ρυθμίσεις (Comfort, Sport, Sport+, Trail και Sand) που μπορεί να αυξήσει την απόσταση από το έδαφος έως και κατά 55 mm.