Volkswagen και Microsoft επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Σχετικά άρθρα

Τον Σεπτέμβριο του 2018 η Volkswagen και η Microsoft ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους, με τη συνεργασία ανάμεσα στους δύο κολοσσούς να θέλει την τοποθέτηση του συνόλου των διαδικτυακών υπηρεσιών της Volkswagen στην πλατφόρμα cloud της Microsoft.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία φιλοδοξεί να συνδέσει το σύνολο των οχημάτων της στο διαδίκτυο για να προσφέρει μια ευρεία γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών στους οδηγούς.

Η Volkswagen θα επενδύσει κάποια εκατομμύρια ευρώ στο έργο που ονομάστηκε Volkswagen Automotive Cloud, το οποίο θα περιλαμβάνει και τη δημιουργία ενός κοινού κέντρου εξέλιξης κοντά στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στην Ουάσιγκτον.

Η Microsoft θα προσφέρει ακόμα μηχανικούς και η Volkswagen θα μετακινήσει κάποιους ανθρώπους από τη Γερμανία στο νέο κέντρο, με το προσωπικό να αυξάνεται στα 300 άτομα. Από το 2020 και μετά, περισσότερα από 5 εκατ. νέα αυτοκίνητα της Volkswagen ετησίως θα είναι πλήρως συνδεδεμένα στο cloud.

Η επέκταση της συνεργασίας αφορά την ανάπτυξη του cloud στις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας, προσφέροντας στους οδηγούς εξατομικευμένη πληροφόρηση όπως για ελεύθερες θέσεις παρκαρίσματος με χαμηλή χρέωση, σημεία φόρτισης με χαμηλή χρέωση κτλ. Το Volkswagen Automotive Cloud θα αποτελεί τον πυρήνα του ID Neo hatchback που θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του από το 2020.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...