Ο Gordon Murray είναι ο άνθρωπος που έχει σχεδιάσει την θρυλική McLaren F1 και Νοέμβριο του 2017 είχε ανακοίνωσε την ίδρυση της δικής του αυτοκινητοβιομηχανίας, της IGM.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με το νέο κεντρομήχανο supercar που ετοιμάζει, λέγοντας πως αυτό θα αντλεί έμπνευση “από την αγνότητα και την απλότητα” της McLaren F1, μιας και κανένα μοντέλο από τότε δεν έχει καταφέρει να γίνει ο πραγματικός διάδοχός της.

Ο Murray υπόσχεται πως το supercar του θα είναι τόσο ξεχωριστό, τόσο από πλευράς σχεδιασμού, όσο και από πλευράς επιδόσεων, όσο ήταν η McLaren F1 όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, καθώς θα βασίζεται στο πρωτοποριακό σασί iStream Superlight, καινοτομία δικιά του, το οποίο είναι 50% πιο ελαφρύ σε σχέση με τα υπόλοιπα σασί των supercars.

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στη διετία 2019-2020, θα ζυγίζει λιγότερα από 1.000 κιλά, μιας και θα φέρει πλαίσιο από εξωθημένο αλουμινένιο. Οι διαστάσεις του θα είναι αρκετά συμπαγείς και μηχανικά θα φορά έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα που θα συνεργάζεται αποκλειστικά με ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Ο οδηγός θα κάθεται στο κέντρο, με τους άλλους δύο επιβάτες πίσω του, όπως ακριβώς και στην F1.