Άκρως αποκαλυπτικός ήταν σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Horacio Pagani, ο οποίος είπε πως η εταιρία του ετοιμάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό supercar, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2024.

Αυτό δεν σημαίνει πως η Pagani γυρνά την πλάτη στα supercars με κινητήρες εσωτερικής καύσης, μιας και ετοιμάζει παράλληλα και ένα ακόμη μοντέλο που θα παίρνει κίνηση από έναν biturbo κινητήρα. Πρόκειται για τον αντικαταστάτης της Huayra, ο οποίος θα φορά έναν V12 twin-turbo 6,0-λίτρων κινητήρα που θα προσφέρεται και με χειροκίνητο κιβώτιο και θα παρουσιαστεί το 2021.

O Pagani πιστεύει πως οι V12 κινητήρες των supercars γίνονται όλο και λιγότερο βιώσιμοι, καθώς θέτονται σε ισχύ όλο και αυστηρότεροι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων. Το αμιγώς ηλεκτρικό supercar της Pagani θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2024, με την Pagani να έχει δημιουργήσει μια ομάδα μηχανικών αποτελούμενη από 20 άτομα, που εργάζονται πάνω σε αυτό. Σύμφωνα με τον Pagani, μέχρι σήμερα, κανένας πελάτης του δεν του έχει ζητήσει ένα ηλεκτρικό supercar, αλλά είπε πως ζούμε σε μια εποχή που όλα αλλάζουν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Pagani με το ηλεκτρικό supercar είναι το βάρος, με τον Horacio Pagani να θεωρεί πως μέχρι τότε θα έχουν αναπτυχθεί και θα υπάρχουν στην αγορά μπαταρίες με μειωμένο βάρος, αυξημένη αυτονομία και γρήγορη φόρτιση.

Ωστόσο η Pagani δηλώνει πως δεν θα προσφέρει αυτόνομη τεχνολογία στα μοντέλα της, μιας και όπως είπε ο Horatio Pagani, κατασκευάζουν “παιχνίδια” που οι πελάτες τους τα αγοράζουν για να απολαύσουν την οδήγηση