Δίχως αμφιβολία, το αγαπημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Elon Musk είναι το Twitter. O Musk το χρησιμοποιεί καθημερινά, απαντώντας ο ίδιος σε εκατοντάδες ερωτήσεις που του κάνουν άλλοι χρήστες του κοινωνικού αυτού μέσου.

Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιο tweet του, τον έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Ποιος δεν θυμάται το tweet του που έγραψε πως σκέφτεται να βγάλει την Tesla από το Χρηματιστήριο, και μάλιστα πως είχε βρει χρηματοδότηση για να το κάνει. Τελικά, μετά από αυτό που έγραψε, υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου και να πληρώσει πρόστιμα ύψους 40 εκατ. δολαρίων.

Ο Musk στα τέλη Φεβρουαρίου έγραψε σε ένα tweet του πως:

Η Tesla δεν έφτιαξε κανένα αυτοκίνητο το 2011, αλλά θα κάνει κοντά στις 500 χιλιάδες το 2019.

Το tweet αυτό έγινε ξανά το μήλον της έριδος ανάμεσα στον Musk και στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) η οποία έκανε αίτηση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν για να κινηθεί εναντίον του Elon Musk πρόταση καταφρόνησης δικαστικής αρχής.

O Musk έγραψε στο Twitter του πως φέτος η Tesla θα κατασκευάσει 500.000 αυτοκίνητα, με την SEC να υποστηρίζει πως αυτό το νούμερο είναι αυθαίρετο και παραβιάζει τη συμφωνία που είχε κάνει ο Musk με την SEC για το τι θα γράφει στους λογαριασμούς του στα social media σχετικά με την Tesla.

Πάνω σε αυτό το tweet “πάτησαν” και κάποιοι θεσμικοί επενδυτές της Tesla, μηνύοντας τον Musk, ζητώντας από το δικαστήριο “να του σταματήσει την μη ελεγχόμενη χρήση του Twitter μιας και γράφει επαναλαμβανόμενες ανακρίβειες που βλάπτουν την Tesla και τη μετοχή της”.