Εξαιρετική παθητική ασφάλεια φαίνεται ότι έχει το Toyota MR2 του 2001, ενώ σίγουρα ο οδηγός είχε τύχη βουνό, καθώς απεγκλωβίστηκε με ελάχιστες γρατσουνιές από το αυτοκίνητο του μετά από ένα παρά πολύ σφοδρό τροχαίο ατύχημα, το οποίο είχε την περασμένη Δευτέρα στον αυτοκινητόδρομο Interstate 95, των Η.Π.Α.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Scott Shepherd δεν έμεινε ούτε μια μέρα στο νοσοκομείο, αφού διεκομίσθη εκεί προαιρετικά για προληπτικούς λόγους.

Δίνοντας κατάθεση στην αστυνομία, ο Shepherd αποκάλυψε πως έγινε το περιστατικό, αναφέροντας ότι όλα ξεκίνησαν όταν ένα pickup μπήκε μπροστά του απότομα. Από αυτό έπεσε μπροστά του ένα από τα καλάθια που μετέφερε και επιχείρησε να κάνει ελιγμό με το ΜR2 του για να το αποφύγει. Επειδή, όμως, πριν σχεδόν 20 χρόνια τα αυτοκίνητα δεν είχαν ESP, ο Shepherd έχασε τον έλεγχο του κεντρομήχανου ιαπωνικού σπορ αυτοκινήτου του, και έπεσε πάνω σε μια νταλίκα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Όπως βλέπεις από τις φωτογραφίες, η σύγκρουση ήταν αρκετά σφοδρή, αλλά ο οδηγός κατάφερε να βγει από την άμορφη μάζα σιδερικών μόνος του. Για τον λόγο αυτό, ο Shepherd έστειλε mail στην Τοyota εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του, λέγοντας:

Συγχαρητήρια στους μηχανικούς της Τοyota. Δεν θα ήμουν εδώ τώρα.