Η αγορά της Κίνας είναι η μεγαλύτερη αγορά της Porsche παγκοσμίως. Το 2018 το 31% των παγκόσμιων πωλήσεων της έγιναν στην Κίνα και έτσι η Porsche αναζήτησε και βρήκε έναν νέο τρόπο προκειμένου να στέλνει ταχύτερα τα σπορ μοντέλα της στην ασιατική χώρα.

Η Porsche στέλνει τα αυτοκίνητά της μέσω πλοίων στη Κίνα, με αυτά να ταξιδεύουν περίπου 18.500 χλμ στη θάλασσα -ένα ταξίδι 50 ημερών- προκειμένου να φτάνουν από τη Γερμανία στα λιμάνια των πόλεων της Guangzhou, της Σαγκάη και της Tianjin.

Έτσι η Porsche αποφάσισε από τον Απρίλιο, το 11% των νέων της μοντέλων που θα έχουν ως προορισμό την Κίνα, να στέλνονται μέσω τρένων. Η χερσαία διαδρομή από την Ευρώπη προς την Κίνα είναι γνωστή ως Belt and Road Initiative (BRI). Η σιδηροδρομική απόσταση είναι περίπου 11.000 χιλιόμετρων, με τα τρένα να ξεκινούν από τη Γερμανία και μέσω Πολωνίας, Λευκορωσίας, Ρωσίας και Καζακστάν, έχουν ως προορισμό την κινεζική μητρόπολη Τσονγκκίνγκ που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Κίνας. Στη συνέχεια, τα μοντέλα θα μεταφέρονται οδικώς στους περιφερειακούς αντιπροσώπους της Porsche.

Με αυτόν τον τρόπο, τα μοντέλα της Porsche φτάνουν από την Γερμανία στην Κίνα μέσα σε μόλις 20 ημέρες.