Η Jaguar Land Rover έκλεισε προσωρινά τα εργοστάσια της στην Αγγλία για 5 ημέρες

Σχετικά άρθρα

Η Jaguar Land Rover, όπως είχε ανακοινώσει, έκλεισε για πέντε ημέρες τα εργοστάσιά της στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του Brexit, με την κίνηση να έρχεται να προστεθεί στην αναστολή λειτουργίας άλλων εταιριών που έχουν αφήσει τουλάχιστον τη μισή αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας εκτός γραμμής παραγωγής.

Η κίνηση από τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Βρετανίας, με στόχο να προετοιμαστεί για την όποια αναταραχή προκύψει λόγω του Brexit, ελήφθη πριν από μερικούς μήνες σε μια περίοδο κατά την οποία η ημερομηνία αποχώρησης ήταν η 29η Μαρτίου.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν μια σειρά από πιθανούς κινδύνους στο πλαίσιο ενός άτακτου Brexit, περιλαμβανομένων καθυστερήσεων στην τροφοδοσία των λιμανιών και στην παράδοση των μοντέλων, της νέας γραφειοκρατίας στα τελωνεία, της ανάγκης να πιστοποιηθούν εκ νέου τα μοντέλου καθώς και δασμών ύψους έως 10% σε οχήματα που έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή τους.

Οι εταιρίες προγραμματίζουν την αναστολή λειτουργίας τους αρκετό καιρό πριν ούτως ώστε να μπορούν να οργανωθούν οι άδειες των εργαζομένων και να προσαρμοστούν αναλόγως οι προμηθευτές, κάτι που καθιστά δύσκολο να μετακινηθούν χρονικά τέτοιου είδους περίοδοι.

Τα εργοστάσια των Mini και Rolls-Royce της BMW είναι επίσης κλειστά αυτή την εβδομάδα, όπως και το εργοστάσιο Vauxhall της PSA, που επίσπευσε την αναστολή λειτουργίας που ήταν κανονικά προγραμματισμένη για το καλοκαίρι. Πέρυσι, η Jaguar Land Rover, η Mini, η Rolls-Royce και η Vauxhall κατασκεύασαν περισσότερα από τα 750.000 από το 1,52 εκατ. αυτοκίνητα που έγιναν στη Μεγάλη Βρετανία. Η Honda έχει επίσης προγραμματίσει έξι ημέρες χωρίς παραγωγή τον Απρίλιο, χωρίς όμως να διευκρινίζει σε ποιες ημερομηνίες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...