Η Honda θέλει να πάρει πίσω το ρεκόρ Γκίνες του γρηγορότερου τρακτέρ γκαζόν

Σχετικά άρθρα

Η Honda το 2014 κατάφερε να πετύχει νέο ρεκόρ Γκίνες, μιας και το Mean Mower της, ένα ειδικό τρακτεράκι του γκαζόν είχε πιάσει τελική ταχύτητα 187,6 χλμ/ώρα. Ωστόσο το ρεκόρ το κατέχει σήμερα μια ομάδα από την Νορβηγία, η οποία με ένα ειδικά τροποποιημένο Viking/Stihl τρακτεράκι, που φορούσε έναν V8 κινητήρα, κατάφερε να πιάσει ταχύτητα 215,6 χλμ/ώρα.

Τώρα η εταιρία δηλώνει πως θα προσπαθήσει να πάρει πίσω το συγκεκριμένο ρεκόρ, πιάνοντας ταχύτητα μεγαλύτερη των 241 χλμ/ώρα. Η δεύτερη γενιά του φορά τον 1.000αρη κινητήρα της Honda CBR1000R Fireblade, ο οποίος αποδίδει 190 άλογα με 114 Nm ροπής, σημαντικά περισσότερα από τα 110 άλογα που απέδιδε η πρώτη γενιά.

Η Honda δηλώνει πως το Mean Mower Mk. 2 είναι ικανό να πιάνει ταχύτητες άνω των 240 χλμ/ώρα, μιας και έχει προχωρήσει σε αλλαγές στον κινητήρα, αλλά και στο εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...