Η Hyundai στην έκθεση της Νέας Υόρκης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Venue, το νέο της μικρό crossover, ενώ έχει πάει και το νέο Sonata προκειμένου να το δούνε και οι Αμερικάνοι, ανακοινώνοντας πως θα προσφέρεται και σε N Line έκδοση, η οποία θα αποδίδει τουλάχιστον 275 άλογα, ενώ θα υπάρχει και μια υβριδική έκδοση.

Rendering: X-Tomi Design

Για αρχή, το Sonata θα είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες στις ΗΠΑ. Με τον 1.600αρη turbo βενζίνης απόδοσης 180 ίππων με 265 Nm ροπής και με τον ατμοσφαιρικό 2,5-λίτρων απόδοσης 191 ίππων με 245 Nm ροπής. Και οι δύο συνδυάζονται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Επιστρέφοντας στο Venue, τοποθετείται κάτω από το Kona και θα ξεκινήσει εμπορική πορεία στις ΗΠΑ κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Είναι κατά 13 εκατοστά πιο κοντό (4.036 mm) και κατά 3,0 εκατοστά πιο στενό (1.770 mm) από το Kona, με το μεταξόνιο του να είναι μικρότερο κατά 8,1 εκατοστά (2.520 mm).

Ωστόσο περνά σε ύψος το Kona κατά 1,5 εκατοστά (1.565 mm). Στο εσωτερικό, οι μικρότερες διαστάσεις μεταφράζονται σε 76,5 λίτρα λιγότερο συνολικό εσωτερικό όγκο σε σχέση με το Kona.

Προσφέρεται στα εξής εξωτερικά χρώματα: Ceramic White, Black Noir, Steller Silver, Galactic Gray, Scarlet Red, Intense Blue, Green Apple, και Denim, ενώ υπάρχουν και δίχρωμοι συνδυασμοί.

Στο εσωτερικό συναντάμε σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 8″, οθόνη 3,5″ στον πίνακα οργάνων, με όσους επιλέξουν το Denim εξωτερικό χρώμα, τότε το εσωτερικό θα είναι επενδυμένο με τζιν και δέρμα. Από συστήματα ασφαλείας το μοντέλο εξοπλίζεται με forward collision assist, lane keep assist, blind spot collision warning, driver attention warning και rear cross-traffic warning.

Κίνηση παίρνει από έναν 1.600άρη κινητήρα που συνδυάζεται είτε με εξατάχυτο μηχανικό είτε με CVT κιβώτιο ταχυτήτων. Η εταιρία δεν ανακοίνωσε ούτε πόσα άλογα παράγει, ούτε πόση ροπή αποδίδει ο συγκεκριμένος κινητήρας.

Να σημειωθεί πως η Hyundai ανέφερε πως το Venue θα προσφέρεται σε N Line έκδοση, αλλά όχι σε N.